Un ciclu menstrual neregulat este normal in primii ani de la menarha, insa dupa aproximativ doi ani ciclul menstrual ar trebui sa fie unul normal, cu perioada relativ fixa, cu flux nu foarte mare si sangerari de cateva zile. Din pacate sunt femei care sufera de dereglari ale ciclului menstrual si aceste dereglari se transpun si in echilibrul hormonal, tragand dupa ele efecte mai importante decat anormalitatea sangerarilor menstruale.

Mai apoi se fac investigatii paraclinie, hemoleucograma, VSH, ecografie, colpocitograma daca este cazul, biopsie de endometru sau chiar laparoscopie.

Tratamentul in polimenoree

Este evident ca se va trata cauza. In functie de aceasta se poate face un tratament hormonal substitutiv, de exemplu cu progesteron natural sau progestative de sinteza, tratamente ce se aplica in cazul scurtarii fazei luteale. Scurtarea fazei de maturatie a foliculului ovarian nu necesita in general tratament hormonal decat daca este impiedicata ovulatia. In cazul infectiilor pelvine sau genitale se vor trata acestea conform antibiogramei sau germenului care a produs infectia. Pentru cazurile mai grave se poate aplica tratament chirurgical.

Sursa: Healthy.ro

Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Atitudini si perceptii fata de alimentatia sanatoasa

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat   Adevărul despre dinții superbi pe care-i afișează Luis Gabriel. Ce spune medicul stomatolog care s-a ocupat de construcția lor 

Epilarea cu ceara produce varice si distrugeri ale pielii

Alimente care te energizeaza


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri