In timp ce obezitatea este cunoscuta ca fiind un factor de risc pentru dezvoltarea bolilor cronice, cum ar fi bolile cardiovasculare si diabetul de tip II, alti cercetatori au investigat in mod specific relatia dintre obezitate si sanatatea orala pentru a descoperi legatura dintre acestea.

Sfaturi pentru acasa

Comunicarea cu pacientii care au o greutate corporala normala este esentiala in reducerea riscurilor aparitiei bolilor cronice si promovarea unei sanatati orale prin adoptarea unui stil de viata mai sanatos. Medicii stomatologi trebuie sa discute cu fiecare pacient despre problema obezitatii, pentru ca acesta sa cunoasca riscurile la care se expune.

Iata cateva sfaturi de care ar trebui sa tina cont fiecare pacient, indiferent de greutatea corporala:

• Obtinerea si mentinerea unei greutati corporale sanatoase este critica pentru starea generala de sanatate si acest lucru include sanatatea orala, in special sanatatea gingivala.

• Sanatatea orala deficitara si/sau dintii lipsa sunt asociate cu o stare nutritiva mai mica si o greutate corporala mai mare.

• Realizarea activitatii fizice zilnic ajuta la mentinerea sanatatii orale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

•Nu uitati ca modificarile chiar si mici in greutate corporala pana la - 10% pot fi benefice pentru sanatatea generala, inclusiv cea orala, in cazul persoanelor supraponderale.

• Pastrati un jurnal alimentar, astfel incat sa puteti urmari alegerile alimentare si cantitatile.

• Planificati mesele si coordonati produsele alimentare alese.

• Participati la un program de pierdere in greutate, dupa consultarea unui specialist.

* Dr. Stomatolog Andra Custura crede ca viata noastra poate deveni mai frumoasa cu un zambet sanatos, de aceea ne vine in ajutor cu cele mai bune sfaturi si tratamente pentru a ne recapata si mentine sanatatea dentara. Andra Smile este cabinetul care ofera servicii de implantologie, estetica dentara, ortodontie, protetica, endodontie, parodontologie, stomatologie preventiva, pediatrica, restaurativa si chirurgie dento-alveolara. Pentru mai multe informatii privind afectiunile stomatologice puteti vizita www.andrasmile.ro si pagina de Facebook.

5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Foto homepage: Subbotina Anna / Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri