Aproximativ 20% din sarcini se incheie cu un avort spontan si mai mult de 80% din aceste pierderi se intampla pana in a douasprezecea saptamana de sarcina.

Secretii vaginale. Daca observati secretii vaginale neobisnuite, inclusiv cheaguri de sange sau chiar o hemoragie, ar putea fi un semn ca pierdeti sarcina. De asemenea, daca acestea sunt urat mirositoare sau provoaca iritatia vaginala, aveti un motiv de ingrijorare.

Schimbarea brusca a starii. Daca va simtiti bine brusc dupa saptamani de greata, de obicei, inseamna doar ca nivelul hormonilor s-a uniformizat, dar acest lucru poate indica, de asemenea, un avort spontan, mai ales atunci cand este insotita de alte simptome. Aceasta situatie nu trebuie sa va ingrijoreze, dar daca aveti si alte simptome de avort spontan, discutati cu medicul dumneavoastra.

Test de sarcina negativ dupa unul pozitiv. Temerile de avort spontan le fac pe unele femei sa repete testul de sarcina dupa o perioada, chiar daca au avut deja unul pozitiv, doar pentru a se linisti. Daca acest ultim test iese negativ, pentru a fi sigura, mergeti la medicul ginecolog.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Dicționar de vise: Ce înseamnă când visezi șobolani? Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Nu te mai mulțumi cu puțin! Meriți tot ceea ce este mai bun!

Durere abdominala. Durerile abdominale incep, de obicei, dupa ce apar sangerarile vaginale. Se pot simti la o intensitate scazuta sau pot fi persistente, usoare sau ascutite, insa pot fi sub forma unei presiuni pelviene care creaza disconfort.

Factori de risc

Cu toate ca orice femeie poate suferi un avort spontan, exista factori de risc care pot cauza aparitia acestuia: varsta inaintata, antecedente in familie, probleme de sanatate: diabet, afectiuni autoimune, probleme cervicale sau uterine, probleme genetice, infectii, consumul de alcool, tigari, droguri, consumul excesiv de medicamente, mediu toxic, obezitate.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare >>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri