Aproximativ 20% din sarcini se incheie cu un avort spontan si mai mult de 80% din aceste pierderi se intampla pana in a douasprezecea saptamana de sarcina.

Comunicat de presa

Aproximativ 20% din sarcini se incheie cu un avort spontan si mai mult de 80% din aceste pierderi se intampla pana in a douasprezecea saptamana de sarcina. Acest lucru nu include situatiile in care se pierde un ovul fertilizat inainte ca sarcina sa devina stabilita. Studiile au demonstrat ca de la 30 la 50% din cazuri ovulele sunt pierdute inainte sau in timpul procesului de fertilizare.

„Unele avorturi spontane sunt suspectate in timpul uneia dintre vizitele prenatale de rutina, atunci cand medicul sau moasa nu pot auzi bataile inimii copilului sau observa ca uterul nu este in crestere asa cum ar trebui. Adesea, embrionul sau fatul isi opresc dezvoltarea cu cateva saptamani inainte de a aparea simptomele unui avort, cum ar fi sangerare sau crampe”, explica dr. Silviu Istoc, medic primar obstetrica-ginecologie (FOTO).

Kudika Tarot

Cauzele unui avort spontan

Multe din cazurile de avorturi spontane din primul trimestru sunt considerate a fi evenimente aleatorii cauzate de anomalii cromozomiale in ovulul fertilizat. Cel mai adesea, acest lucru inseamna ca ovulul sau spermatozoidul a avut numarul gresit de cromozomi si, ca rezultat, ovulul fertilizat nu se poate dezvolta in mod normal.

„Uneori, un avort spontan este cauzat de probleme care apar in timpul procesului delicat al dezvoltarii timpurii. Acest lucru ar include un ovul care nu se implanteaza in mod corespunzator in uter sau un embrion cu defecte structurale care il impiedica sa se dezvolte”, afirma dr. Silviu Istoc.

Simptome care anunta avortul

Sangerari neregulate sau pete. Petele sau sangerarile vaginale reprezinta, de obicei, primul semn al unui avort spontan. Tineti minte, totusi, ca una 1 din 4 femei insarcinate au unele sangerari neregulate sau pete la inceputul sarcinii, iar cele mai multe dintre aceste sarcini nu se incheie cu avort spontan. Daca sangerarile sunt insotite si de alte simptome, mergeti urgent la medicul ginecolog.

Citeste si:
MedLife extinde opțiunile de screening pentru femeile însărcinate...
MedLife extinde opțiunile de...

Crampe. Crampele abdominale ar putea fi, de asemenea, un semn de avertizare ca veti suferi un avort spontan. Mergeti imediat la control ginecologic, mai ales in cazul in care crampele se simt mai puternice decat cele menstruale, daca sunt izolate intr-o parte sau sunt insotite de sangerare.

Dureri de spate. Crampele pot lua, de asemenea, forma unor dureri de spate mai mici sau moderate in intensitate. In cazul in care durerile de spate sunt insotite de sangerare, apelati la consultul unui obstetrician.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare >>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri