Fatetele dentare, datorita rezultatelor spectaculoase pe care le aduc intr-un timp extrem de scurt, au devenit unele dintre cele mai populare proceduri de cosmetica dentara.
Datorita rezultatelor spectaculoase pe care le aduc intr-un timp extrem de scurt, fatetele dentare au devenit unele dintre cele mai populare proceduri de cosmetica dentara. Exista, insa, unele voci reticente cu privire la acest tratament din cauza temerii ca pe langa avantajele privind aspectul estetic, riscam totodata si afectarea structurii naturale a dintelui.

Doamna doctor Mihaela Dan, specialist ortodont in cadrul Clinicii Orto-Implant Expert, pune in balanta efectele pozitive dar si pe cele negative, mai putin cunoscute, ale fatetelor dentare.

Fatetele dentare reprezinta pelicule subtiri de portelan folosite pentru a recrea aspectul natural al dintilor, fiind o solutie de succes in situatii in care dintele original prezinta mici imperfectiuni de forma sau culoare, dar si in cazul in care exista dinti fracturati, goluri intre dinti sau daca pozitia incorecta a dintelui provoaca probleme legate de muscatura.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Avantajele fatetelor dentare

Probabil ca principalul avantaj pe care il iau in considerare cei care opteaza pentru fatetele dentare este acela ca estetica dintelui este imbunatatita rapid cu ajutorul lor. Fatetele dentare se realizeaza in foarte putine etape, astfel ca intr-un timp record pot fi eliminate eventuale inconveniente, cum ar fi modificari de culoare, de forma, dinti fracturati sau cu obturatii vechi, care s-au colorat in timp.

„Daca fatetele dentare sunt folosite ca alternativa a albirii dentare, avantajul lor este acela ca nu se coloreaza, cum se intampla in cazul dintilor naturali si obturatiilor, nemaifiind necesara repetarea procedurii de albire. In plus, spre deosebire de coroanele artificiale, fatetele au o grosime mai mica, protejand astfel gingia, si necesita o slefuire superficiala, fara scoaterea nervului, asa cum se intampla in cazul coroanelor dentare”, explica doamna doctor Mihaela Dan, specialist ortodont.

MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Adevărul despre dinții superbi pe care-i afișează Luis Gabriel. Ce spune medicul stomatolog care s-a ocupat de construcția lor  Stomatologia digitală - care sunt avantajele folosirii soft-urilor moderne?

Un alt motiv important pentru care sunt alese fatetele este acela ca spre deosebire de dintii naturali ele rezista la pete cauzate de cafea, ceai si fum de tigara, fiind realizate din materiale de ultima generatie. Din fericire, pentru ca sunt sculptate in mod individual si personalizat pentru fiecare pacient, este aproape imposibil ca cineva sa observe diferenta dintre fateta si dintii naturali.

Dezavantajele fatetelor dentare

Cel mai evident dezavantaj al fatetelor dentare este acela ca slefuirea dintelui pentru aplicarea fatetei este o procedura ireversibila, iar dintele va trebui sa fie acoperit toata viata cu fatete sau coroane, a caror culoare nu mai poate fi schimbata dupa cimentare. In plus, odata cu atasarea fatetelor de dinte este foarte posibil sa isi faca aparitia o anumita sensibilitate la temperaturi calde si reci din cauza slefuirii smaltului dentar. Din fericire, aceasta senzatie dispare de obicei, in decurs de câteva zile.

Caria dentară – ce este și cum se tratează Ritualuri de Luna Nouă: activarea puterii de manifestare, atragerea dragostei și abundenței SYMMETRICA investește peste 6 mil. € în panouri fotovoltaice

Continuarea pe pagina urmatoare >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri