Nu toti pacientii se pot bucura de beneficiile implantului dentar, existand si cateva situatii in care acest tratament este contraindicat:

Doamna doctor Mihaela Dan, specialist ortodont in cadrul Clinicii Orto-Implant Expert, subliniaza in acelasi timp faptul ca rata de succes a implantului dentar depinde de mai muti factori, carora uneori nu li se acorda importanta necesara.

Igiena orala, esentiala pentru a avea dinti sanatosi indiferent de varsta, este o conditie care poate afecta succesul implantului dentar. Desi implantul nu se cariaza, igiena dentara trebuie sa fie extrem de riguroasa, deoarece resturile alimentare si bacteriile aflate in preajma lui, produc inflamatie gingivala care se poate extinde catre os. In acest fel isi face aparitia periimplantita, o afectiune care duce la pierderea de os din jurul implantului si la mobilizarea lui. Asadar, periuta dentara, ata dentara si dusul bucal trebuie sa fie nelipsite din rutina zilnica de igienizare dentara.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Fumatul la randul lui poate afecta reusita implantului dentar. Studiile arata ca rata de succes a implantului este mult mai mica la fumatori, din cauza afectarii circulatiei sanguine si a osteointegrarii implantului. In plus, desi coroana pe implant nu isi poate schimba culoarea, dintii vecini implantului se vor ingalbeni din cauza fumatului, diferenta de culoare producand un rezultat estetic nedorit.

Daca hotarati, totusi, impreuna cu medicul specialist ca sunteti un candidat potrivit pentru implantul dentar, nu uitati ca implantul are nevoie de supraveghere periodica, la fel ca oricare alta lucrare dentara. Dupa interventie, vizitele regulate la cabinetul stomatologic va vor ajuta sa va mentineti zambetul frumos si sanatos.

Foto: Unsplash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri