26 Septembrie 2016 publicat în Sanatate 14 share-uri

Desi o buna igiena orala reprezinta o conditie esentiala pentru a avea o dantura sanatoasa, exista insa si alti factori care pot influenta sanatatea noastra bucala si, implicit, aparitia cariilor.

Folosirea atei dentare

30% din suprafetele dentare se afla intre dinti, iar periuta dentara nu reuseste sa le curete, astfel ca pentru eficienta maxima este recomandata folosirea zilnica a atei dentare. Cele mai multe carii apar “intre dinti”, ceea ce le face sa devina vizibile foarte tarziu, cand sunt destul de aproape de nerv. Controlul stomatologic periodic ajuta la descoperirea lor inainte de a deveni sensibile la dulce, acru, rece si, mai ales, inainte de a aparea complicatii precum necroza si gangrena dentara, parodontita apicala si abcesul dentar.

Tehnica de periaj

Din pacate, realizarea periajului dentar de doua ori pe zi nu este de ajuns pentru a tine cariile deoparte, fiind esential ca aceasta procedura sa fie realizata si corect. Nu numai ca periajul orizontal sau vertical nu reuseste sa curete bine dintii, insa aceasta procedura traumatizeaza gingia. Tehnica eficienta presupune aplicarea periutei in unghi de 45 grade, jumatate pe gingie si jumatate pe dinte, si efectuarea unor miscari de rotatie dinspre gingie spre dinte, cu arcadele indepartate, nu cu dintii stransi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Termoenergetica oprește furnizarea căldurii în București, în următoarele zile. Ce instituții fac excepție

Refluxul gastro-esofagian

Desi refluxul gastro-esofagian este intalnit relativ rar, persoanele care se confrunta cu aceasta problema sunt mai predispuse la aparitia cariilor deoarece acizii ajunsi din stomac in cavitatea bucala erodeaza smaltul dentar.

Asadar, daca doriti sa tineti cariile la distanta, luati in calcul si acesti factori aparent nesemnificativi, dar care pot influenta decisiv sanatatea noastra dentara. Perierea zilnica a dintilor va aduce rezultatele pe care le dorim atunci cand este sustinuta si de o alimentatie corespunzatoare, tratament ortodontic (daca este necesar), folosirea unei paste de dinti cu fluor si, bineinteles, vizita regulata la medicul stomatolog.

Clinica Orto-Implant Expert
www.ortoimplant.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri