Motivele caderii dintilor si metodele prin care ne putem feri de aceasta problema sunt explicate de Dr. Ion Melnic, specialist in chirurgie dento-alveolara.
Nu ar putea sa ti se intample chiar tie. Caderea dintilor este, intr-adevar, una dintre acele probleme cu care nu ne-am astepta niciodata sa ne confruntam. Si sunt sanse nici sa nu fie nevoie. Conform unui studiu realizat de The National Health and Nutrition Examination Survey*, doar anumite grupe de varsta se mai confrunta cu problema caderii dintilor. De ce ne cad dintii dupa o anumita varsta si ce putem face pentru a ne feri de aceasta problema ne explica Dr. Ion Melnic, specialist in chirurgie dento-alveolara si coordonator al Clinicilor Dr. Melnic (foto).

Studiile demonstreaza ca boala ar trebui prevenita inca din primii ani de viata

Studiul realizat de The National Health and Nutrition Examination Survey in 2011-2012, adultii cu varsta cuprinsa intre 20-39 de ani aveau mai multe sanse sa nu le fi cazut niciun dinte decat cei cu varsta cuprinsa intre 40-64 de ani. Mai mult, cercetatorii atentioneaza ca este esential ca metodele de preventie ale acestei boli sa fie aplicate cat mai rapid, poate chiar din primii ani de viata.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Principiile de bază ale mașinii CNC De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive

Nutritia proasta si obezitatea, printre cauzele principale ale caderii dintilor

Daca inaintarea in varsta vine, de cele mai multe ori cu problemele pe care le presupune caderea dintilor, alimentele pe care le consumam, obezitatea si alte boli sistemice (bolile cardiovasculare, diabetul si artrita reumatoida ) pot cauza caderea dintilor si la varste mai mici. O dieta saraca in nutrientii esentiali poate compromite sistemul imunitar al organismului, ingreunand capacitatea acestuia de a lupta impotriva infectiilor.

Deoarece boala parodontala debuteaza cu infectie, nutritia proasta poate agrava starea gingiilor. In plus, cercetarile au demonstrat ca obezitatea creste considerabil riscul de boala parodontala. Bolile sistemice, pe de alta parte, interfereaza cu sistemul inflamator al organismului si pot agrava starea gingiilor. Acestea din urma, ignorate, netratate la timp, slabesc rezistenta dintelui inca de la radacina, facilitand caderea dentara.

De ce e bine să îmbraci haine noi de Paște. Mulți credincioși nu știu adevăratul motiv al acestei tradiții 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri