Motivele caderii dintilor si metodele prin care ne putem feri de aceasta problema sunt explicate de Dr. Ion Melnic, specialist in chirurgie dento-alveolara.

Printre efectele adverse nebanuite ale medicamentelor se numara si caderea dintilor

Unele medicamente, cum ar fi antidepresivele, contraceptivele orale si anumite medicamente pentru inima pot afecta sanatatea orala, in unele cazuri ducand chiar la pierderea dintilor. In aceste grupe de medicamente exista niste substante care dauneaza sanatatii gingiilor, esentiala pentru mentinerea dintilor puternici. De aceea, este important ca medicul stomatolog sa cunoasca medicamentatia pe care o urmeaza pacientul, astfel incat sa poata aplica tratamentul corespunzator.

Dat fiind faptul ca tot ceea ce consuma pacientul are un efect direct asupra sanatatii sale dentare, fiecare consultatie incepe cu anamneza. Este important ca pacientii sa descrie tot istoricul sau medical, care au fost problemele principale cu care s-a confruntat, ce tratamente specifice a urmat si, daca este cazul, ce tratament are de urmat in acel moment. Problemele precum caderea dintilor nu pot fi prevenite cu o simpla consultatie, dar pot fi prevenite daca se cunosc aceste detalii esentiale, ne atentioneaza Dr. Ion Melnic.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Principiile de bază ale mașinii CNC 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Chiar daca pare o problema cu care nu ne-am putea confrunta niciodata, caderea dintilor ne poate afecta atunci cand ne asteptam mai putin. Cel mai important lucru pe care am putea sa-l facem pentru a ne feri din calea ei este sa discutam deschis cu medicul stomatolog. Acesta ne poate oferi un plan de tratament preventiv eficient, astfel incat sa ne putem bucura de frumusetea zambetului nostru pentru mai mult timp.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri