Sanatatea organismului este, de fapt, adevarata ta frumusete, iar sucul de fructe si legume iti poate schimba viata.

Sucul de fructe si legume nu reprezinta doar un mod perfect sanatos de alimentatie, ci devine un adevarat mod de viata pentru tot mai multe persoane, noteaza newleafclub.org.

Consumul de sucuri de fructe si legume reprezinta cea mai rapida cale de a-i oferi organismului substantele nutritive de care are nevoie. In plus, prepararea sucului dureaza mult mai putin decat prepararea unui mic dejun obisnuit. Practic, speli fructele si legumele, le bagi intr-un astfel de aparat, iar sucul este gata in cateva secunde.

Iata care sunt cele 7 motive pentru care sucul de fructe si legume iti poate schimba viata:

1. Absorbtia rapida a substantelor nutritive

Fructele si legumele intregi contin o mare cantitate de fibre. Atunci cand bei doar sucul de fructe si legume, consumi doar nutrientii, insa nu si fibrele. Medicii recomanda consumarea a 35 de grame de fibre pe zi, conform steadystrength.com. Cu toate acestea, fructele si legumele intregi incetinesc digestia, spre deosebire de sucul de fructe si legume, care este absorbit extrem de rapid de catre organism. Fiecare organism digera alimentele in felul sau. Daca esti, insa, ingrijorata cu privire la cantitatea de vitamine de care ai nevoie, sucurile de fructe si legume sunt cea mai buna alegere, iar fibrele pot fi consumate si din alte surse de hrana.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Principiile de bază ale mașinii CNC 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

2. Consumi mai multe substante nutritive decat in mod normal

Consumate intregi, fructele si legumele ocupa mai mult loc in stomacul tau decat sucul. Spre exemplu, te-ai putea satura dupa ce consumi trei mere. Cu toate acestea, ti-ai putea umple stomacul cu suc obtinut din stoarcerea a noua mere. Te vei simti la fel de satula in ambele cazuri, insa vei consuma de trei ori mai multe vitamine daca alegi sucul de mere in detrimentul merelor intregi.

3. Promoveaza varietatea si echilibrul

Daca esti pasionata de sucuri, tinzi sa cumperi cantitati mai mari de fructe si legume, insa si o mai mare varietate a acestor produse, conform hungryforchange.tv. Daca nu ai fi fost pasionata de sucuri, ai fi avut tendinta de a cumpara unul sau doua tipuri de fructe. Paleta vitaminelor la care ai acces se diversifica enorm cu ajutorul sucurilor de fructe si legume.

Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Ghid pentru alegerea mobilierului interior

4. Intareste imunitatea organismului

Sucurile de fructe si legume contin foarte multi fitonutrienti care ajuta la intarirea sistemului imunitar. Un sistem imunitar puternic scade sansele aparitiei cancerului si a bolilor degenerative pe termen lung si te fereste de banalele raceli pe termen scurt.

5. Incetineste procesul de imbatranire

Datorita concentratieifoarte mari de antioxidanti, sucurile de fructe si legume incetinesc procesul de imbatranire. Metabolismul organismului tau consta in mii de reactii chimice care te ajuta sa functionezi. Aceste reactii produc si molecule numite radicali liberi care cresc riscul aparitiei cancerului si accelereaza procesul de imbatranire. Antioxidantii anihileaza, insa, radicalii liberi si imbunatatesc, totodata, tonusul muscular.

6. Detoxifica organismul

Sucurile de fructe si legume ajuta foarte mult la detoxificarea organismului si la intarirea functiilor hepatice intr-un mod mult mai eficient decat pastilele si a altor tipuri de tratamente.

Caria dentară – ce este și cum se tratează Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

7. Te fac mult mai fericita!

Prin intermediul sucurilor defructe si legume, organismul tau va beneficia de o cantitate mult mai mare de potasiu, calciu, magneziu, fier si acid folic, care elimina anxietatea si sunt foarte eficiente in tratarea depresiei. Sucurile de fructe si legume chiar iti pot schimba viata!

Foto: shutterstock.com/titov dimitriy/Evgeny Atamanenko/Anna Omelchenko


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri