Ai un dinte lipsa? Medicul specialist iti prezinta cele 3 variante pentru a-l inlocui

12:04, 4 Aprilie 2016 publicat în Sanatate10 share-uri

Iata avantajele si dezavantajele fiecarei proceduri in parte pentru a evalua mai bine care este solutia cea mai potrivita in functie de caracteristicile fiecarui pacient.

Un material scris in exclusivitate pentru Garbo de dr Mihaela Dan, specialist ortodontie

____________________________________

Citeste si:
Implantul dentar si diabetul
Implantul dentar si diabetul

Stiati ca un adult cu varsta cuprinsa intre 20 si 64 de ani are in medie trei sau mai multi dinti deteriorati sau care lipsesc in totalitate? Cei care se confrunta cu unul sau mai multi dinti lipsa stiu ca exista o multime de motive pentru a corecta aceasta problema. In primul rand, un spatiu prea mare intre dinti poate afecta modul in care vorbim sau mancam. Chiar daca nu se observa, un molar lipsa poate afecta modul in care mestecam, dintii ramasi se pot deplasa iar, in unele cazuri, in jurul unui dinte lipsa poate aparea pierderea de masa osoasa, atentioneaza doamna doctor Mihaela Dan, specialist ortodontie in cadrul Clinicii Orto-Implant Expert.

Din fericire, astazi putem alege dintre trei variante pentru a inlocui un dinte lipsa: prin realizarea unui implant, a unei punti sau prin deplasarea dintilor vecini cu ajutorul aparatului dentar pentru a ocupa spatiul lasat in urma de dintele lipsa. In continuare vom analiza avantajele si dezavantajele fiecarei proceduri, pentru a evalua mai bine care este solutia cea mai potrivita in functie de caracteristicile fiecarui pacient.

Citeste si:
Implantul dentar: întrebări și răspunsuri pe care ai vrut să le...
Implantul dentar: întrebări...

1. Aparatul dentar

Cea mai naturala si sanatoasa solutie, dar poate si cea mai putin cunoscuta, este inchiderea spatiului liber cu ajutorul aparatului dentar, care se poate face la orice varsta. Daca exista o inghesuire dentara, cu atat mai mult este recomandata alegerea aparatului, deoarece spatiul liber este folosit pentru alinierea dintilor. 

Daca dintii pacientului sunt perfect aliniati, odata cu aparatul dentar se aplica temporar un mini - implant ortodontic cu ajutorul caruia dintii din spate sunt trasi catre locul extractiei. Acesta se aplica extrem de simplu, fara a taia gingia, intr-un minut, cu anestezie locala, iar la sfarsitul tratamentului se scoate foarte usor, prin anestezie cu spray, ca atunci cand este extras un dinte de lapte. Dupa extractia dentara, dintii vecini se inclina sau cresc catre spatiul liber.

Pentru a putea face o punte, un implant sau o proteza corecta, acesti dinti trebuie adusi in pozitia initiala cu ajutorul aparatului dentar, altfel puntea sau implantul vor fi compromise. Desi tratamentul ortodontic este de durata, marele avantaj este ca pacientul ramane cu dintii lui naturali intacti, fiind o investitie foarte buna pe termen lung.

Foto int: Alexis Photo / Shutterstock.com

Foto homepage: YuriyZhuravov / Shutterstock.com


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri