4 Aprilie 2016 publicat în Sanatate 28 share-uri

Iata avantajele si dezavantajele fiecarei proceduri in parte pentru a evalua mai bine care este solutia cea mai potrivita in functie de caracteristicile fiecarui pacient.

Un material scris in exclusivitate pentru Garbo de dr Mihaela Dan, specialist ortodontie

____________________________________

Stiati ca un adult cu varsta cuprinsa intre 20 si 64 de ani are in medie trei sau mai multi dinti deteriorati sau care lipsesc in totalitate? Cei care se confrunta cu unul sau mai multi dinti lipsa stiu ca exista o multime de motive pentru a corecta aceasta problema. In primul rand, un spatiu prea mare intre dinti poate afecta modul in care vorbim sau mancam. Chiar daca nu se observa, un molar lipsa poate afecta modul in care mestecam, dintii ramasi se pot deplasa iar, in unele cazuri, in jurul unui dinte lipsa poate aparea pierderea de masa osoasa, atentioneaza doamna doctor Mihaela Dan, specialist ortodontie in cadrul Clinicii Orto-Implant Expert.

Din fericire, astazi putem alege dintre trei variante pentru a inlocui un dinte lipsa: prin realizarea unui implant, a unei punti sau prin deplasarea dintilor vecini cu ajutorul aparatului dentar pentru a ocupa spatiul lasat in urma de dintele lipsa. In continuare vom analiza avantajele si dezavantajele fiecarei proceduri, pentru a evalua mai bine care este solutia cea mai potrivita in functie de caracteristicile fiecarui pacient.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA

1. Aparatul dentar

Cea mai naturala si sanatoasa solutie, dar poate si cea mai putin cunoscuta, este inchiderea spatiului liber cu ajutorul aparatului dentar, care se poate face la orice varsta. Daca exista o inghesuire dentara, cu atat mai mult este recomandata alegerea aparatului, deoarece spatiul liber este folosit pentru alinierea dintilor. 

Daca dintii pacientului sunt perfect aliniati, odata cu aparatul dentar se aplica temporar un mini - implant ortodontic cu ajutorul caruia dintii din spate sunt trasi catre locul extractiei. Acesta se aplica extrem de simplu, fara a taia gingia, intr-un minut, cu anestezie locala, iar la sfarsitul tratamentului se scoate foarte usor, prin anestezie cu spray, ca atunci cand este extras un dinte de lapte. Dupa extractia dentara, dintii vecini se inclina sau cresc catre spatiul liber.
Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut Vrei să lucrezi într-un spaţiu de coworking? Iată ce trebuie să ştii  „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie

Pentru a putea face o punte, un implant sau o proteza corecta, acesti dinti trebuie adusi in pozitia initiala cu ajutorul aparatului dentar, altfel puntea sau implantul vor fi compromise. Desi tratamentul ortodontic este de durata, marele avantaj este ca pacientul ramane cu dintii lui naturali intacti, fiind o investitie foarte buna pe termen lung.

Foto int: Alexis Photo / Shutterstock.com

Foto homepage: YuriyZhuravov / Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri