Cauza principala a aparitiei acneei este flora microbiana de la nivelul pielii si a foliculului pilos, in special Propionibacterium Acnes. Propionibacterium Acnes este un bacil care traieste in partea profunda a foliculului si care are un rol mare in producerea leziunilor inflamatorii din acnee.

Comunicat de presa

► Clinicile Bioderm din Bucuresti si clinica Hello Dermaskin din Ploiesti vor derula, pe tot parcursul lunii martie, o campanie care are ca scop educarea si informarea pacientilor cu privire la acnee si tratamentul corect al acestei afectiuni, de care sufera atat adolescentii, cat si adultii.

► Pacientii vor beneficia de o evaluare gratuita menita sa determine stadiul si cauzele acneei si de un examen micologic gratuit, foarte important in stabilirea diagnosticului si solutiilor de tratament.

► In clinicile participante la campanie, tratamentul acneei se bazeaza pe tehnologii de ultima generatie – fototerapie cu lumina albastra sau rosie – ca alternativa la tratamentul agresiv cu antibiotice.

„Am intalnit, de-a lungul practicii medicale, foarte multi pacienti cu acnee dezorientati, resemnati dupa o serie de tratamente esuate. Din pacate, acneea este o afectiune care nu lasa doar urme fizice, ci mai ales cicatrici psihice, care pot avea un impact mare asupra dezvoltarii personale, indeosebi la varste mai fragede, la adolescenti. Am ales sa lansam aceasta campanie in martie, atat pentru ca este luna cadourilor, cat mai ales pentru faptul ca la inceput de primavara, foarte multe persoane sunt preocupate de detoxifiere, de purificare. Am gandit un program de eliminare a acneei in patru pasi, pe care noi il implementam in clinicile noastre de foarte mult timp, cu succes. Oferim gratuit primul pas, pentru ca vrem sa le aratam, astfel, pacientilor ca acneea nu este o boala cu care trebuie sa traiasca toata viata. Anul acesta, ne bucuram ca avem ca partener in campanie si clinica din Ploiesti Hello Dermaskin, care se bazeaza solutii de tratament inovatoare”, a declarat Dr. Lucian Russu, medic dermatolog si fondator al lantului de clinici Bioderm din Capitala.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  Seceta din Europa scumpește legumele și fructele. Care sunt cele mai afectate culturi

Cum apare acneea?

Cauza principala a aparitiei acneei este flora microbiana de la nivelul pielii si a foliculului pilos, in special Propionibacterium Acnes. Propionibacterium Acnes este un bacil care traieste in partea profunda a foliculului si care are un rol mare in producerea leziunilor inflamatorii din acnee. Terenul specific acneicilor, caracterizat prin ingrasarea pielii si modificarea microclimatului de la nivelul pielii favorizeaza colonizarea masiva cu bacilul Propionibacterium Acnes. Desi este o infectie bacteriana, acneea se poate trata si prin alte metode decat cu antibiotice, medicamente care au un impact pe termen lung asupra sistemului imunitar, digestiv si intregului organism.


„Acelasi efect de sterilizare a zonei pe care il au antibioticele se poate obtine, astazi, printr-o terapie de ultima generatie: terapia cu lumina albastra, BLU-U (pentru acnee usoara si moderata) sau Clear Light (pentru acnee severa). In tarile din Vest, terapiile cu lumina albastra au devenit standardul de aur in tratarea acneei, substituind tratamentul cu antibiotice, care nu sunt intotdeauna eficace in aceasta afectiune si care pot avea efecte secundare agresive asupra organismului”
, explica dr. Lucian Russu.

Dicționar de vise: Ce înseamnă când visezi șobolani? Cum să eviți burnout-ul explorându-ți pasiunile 12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit

Tratamentul acneei in 4 pasi

1. Evaluare medicala.

Pe langa mostenirea genetica, factorii care tin de stilul de viata reprezinta principala cauza a afectiunii, de la consumul de alimente semi-preparate (junk food, pizza, dulciuri in exces, bauturi carbogazoase etc.), pana la factori care tin de stresul cotidian si igiena precara. Intr-un efort de a scapa de acnee, pacientii isi spala tenul in mod repetat, isi rup leziunile sau apeleaza la mai multe produse cosmetice in acelasi timp, obicei care agraveaza problema, lasand in urma cicatrici greu de sters.

In timpul evaluarii medicale, un medic face „anamneza” acneei, identificand atat cauzele acesteia, cat si stadiul problemei. Printre aspectele urmarite sunt: stilul de viata, istoricul de tratament antiacneic, istoricul de expunere la soare, alergii etc.

Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Evaluarea medicala este extrem de importanta in conturarea unui plan de tratament personalizat, croit pe nevoile pacientului. Evaluarea include si un examen micologic, care va stabili flora bacteriana care a determinat aparitia acneei. Prin aceasta analiza se elimina alte posibile afectiuni si se stabileste planul de tratament.

2. Consult dermatologic.

Dupa evaluarea medicala, pacientul este consultat de un medic dermatolog, care pune diagnosticul si care elaboreaza protocolul de tratament, cu terapiile necesare, frecventa si durata acestora. Tot in acest stadiu se fac si fotodocumente pentru a monitoriza evolutia.

3. Curatare si hidratare.

Inainte de inceperea propriu-zisa a tratamentului anti-acnee, zona afectata este curatata prin dermabraziune superficiala si hidratata, cand este cazul.

4. Tratament.

In tratamentul acneei, medicul urmareste mai multe obiective: a) tratarea Propionibacterium Acnes, b) reducerea inflamatiei si c) reducerea cicatricilor.

6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Leagăn pentru toată copilăria

Tratarea Propionibacterium Acnes se realizeaza cu ajutorul terapiilor cu lumina albastra BLU-U (pentru acnee usoara, moderata), Clear Light (acnee moderata, severa, comedoniana) si Omnilux Blue (acnee moderata si severa). Lumina albastra patrunde in profunzimea pielii, sterilizand zona, iar rezultatele sunt vizibile in aproximativ trei saptamani.

Reducerea inflamatiei se realizeaza cu ajutorul aparatelor de tip led cu emisie de lumina rosie 633nm - Omnilux Revive (acnee/rozacee, cicatrici, riduri fine) sau lumina galbena 830nm - Omnilux Plus (stimuleaza vascularizatia si oxigenarea pielii).

→ Eliminarea cicatricilor. Ultimul pas, la fel de important, este eliminarea cicatricilor post-acnee cu ajutorul laserelor: laserul CO2 Fractional, Laserul Erbium sau laserul Erbium + Radiofrecventa. Laserele produc vaporizarea celulelor de la suprafata pielii, stimuland sinteza de colagen si astfel obtinandu-se ameliorarea evidenta a texturii si a tonusului pielii.

Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România 7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline

Campania „Scapa de acnee in 4 pasi” se desfasoara in clinicile Bioderm Floreasca (Calea Floreasca, nr. 111-113, sector 1, Bucuresti), Bioderm Nord (Soseaua Pipera-Tunari, nr. 44, Voluntari-Ilfov), Bioderm Eminescu (Strada Mihai Eminescu, nr. 42, sector 1, Bucuresti) si clinica Hello Dermaskin (Strada Avram Iancu, nr.4, Ploiesti). Programarile pentru Bucuresti se vor putea face la call-center 031.91.01, iar in Ploiesti, pacientii se pot programa pentru evaluari gratuite la numarul 0731.608.254.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri