8 Decembrie 2015 publicat în Sanatate 1 share-uri

Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer atrage atentia asupra riscului de cancer pulmonar. Boala provoaca cele mai multe decese in randul barbatilor si este a treia afectiune necrutatoare in randul femeilor.

Exista necesitatea de a creste accesul la bronhoscopie pentru fiecare pacient cu suspiciune de cancer pulmonar. Riscul dezvoltarii cancerului pulmonar creste cu numarul de tigarete fumate zilnic. O lege de control a tabagismului este cea mai buna modalitate a acestei boli ucigatoare., a declarat, in cadrul conferintei de presa de lansare a campaniei Respira Sanatate 2015, prof. dr. Florin Mihaltan, Presedintele Societatii Romane de Pneumologie.

Cancerul pulmonar este o afectiune care vine cu semne putine si ne lasa putin timp la dispozitie atunci cand este diagnosticat tarziu, asa cum se intampla in tara noastra. Sunt patru lucruri simple pe care oricine vrea sa faca o schimbare le poate pune in practica imediat: sa renunte la fumat, sa aiba o dieta echilibrata, sa faca sport si sa se prezinte cu incredere la medic de indata ce are orice suspiciune ca ceva nu este in regula, a adaugat Cezar Irimia, presedintele Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

In plus fata de anii trecuti, editia de anul acesta a campaniei Respira Sanatate aduce doua elemente noi pe site-ul www.invingemcancerul.ro:

1.cu ajutorul Calculatorului de risc, oricine poate afla care sunt factorii de risc si simptomele cancerului pulmonar

2.un link de descarcare a aplicatiei iCoach, ghidul tau antifumat. Daca te numeri printre cei care isi doresc sa renunte la fumat, intra chiar azi pe aplicatia iCoach, oferita gratuit in cadrul campaniei Ex-fumatorii sunt de neoprit, campanie initiata de catre Comisia Europeana.

Nu te poti considera un om liber daca esti dependent de ceva. Dar nu-ti dai seama de asta cand esti fumator. Atunci spui ca ai libertatea de a fuma si crezi ca nefumatorii isi impun sa nu fumeze si se simt privati de ceva. Ceea ce e fals. Noi nu ne impunem sa nu fumam. Noi nu avem nevoie sa o facem. Lasatul de fumat este ecologie. Afirmatiile apartin omului de radio, Marius Vintila, militant antifumat.

#respirasanatate: renunta la fumat, hraneste-te sanatos si fii activ!

O componenta importanta a campaniei #respirasanatate este parteneriatul cu Baneasa Trail Run, o competitie sportiva in aer liber, care va avea loc pe 13 decembrie 2015. Ȋn cadrul acestei competitii, peste 1.000 de persoane vor alerga in Padurea Baneasa pe distantele de 10,5 Km sau de 21 Km, sustinand campania.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri