21 Septembrie 2015 publicat în Sanatate 101 share-uri

Va invitam sa cititi povestea Ioanei Pasca. Este povestea unei femei de 45 de ani care si-a schimbat viata total acum 2 ani, slabind foarte mult si schimbandu-si cariera.

9. Reinventarea ta personala a condus si catre o reinventare profesionala. Ce te-a influentat sa iei decizia de a deveni un Health Trainer?

Imi doresc ca prin experienta mea personala sa ajut cat mai multa lume sa abordeze un stil de viata sanatos si activ. Iar principiile alimentare pe care eu le-am studiat si care au dat rezultate, sa le pot impartasi si altor persoane, sa le arat ca respectand cateva reguli nutritionale de baza, care in scurt timp le vor deveni reguli de viata, isi pot imbunatati starea de sanatate, isi vor imbunatatii digestia, nivelul de energie, aspectul pielii si al parului si, nu in ultimul rand, isi vor remodela silueta. Vreau sa ajut pe cat mai mult lume sa se iubeasca mai mult pe sine. Programele concepute de mine sunt adresate in principal oamenilor ocupati, care simt ca nu isi pot face timp pentru sport, sau mai bine spus, pentru un stil sanatos de viata. Am fost si eu in situatia in care simteam ca nu imi pot elibera cateva ore pentru mine. De aceea, am cautat sa ma adaptez stilului agitat de viata al fiecarui client de-al meu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Bergenbier S.A. lansează Fresh 0.0 Mango și Fructul Pasiunii

Ce inseamna “Traieste pe saturate”?

Este declaratia mea pentru tot restul vietii mele de acum inainte… Trebuie sa invatam sa traim din plin, sa ne bucuram de micile noastre realizari, de cei din jurul nostru, de copiii nostri. Sa ne daruim si pentru altceva decat doar pentru job, sa avem energie si putere si vointa sa ne iubim mai mult. A te iubi pe tine mai mult nu este o dovada de egoism, ci dimpotriva. Pentru ca, de regula, de noi femeile depind copiii nostri, barbatii si parintii nostri. Asa incat, avand grija de tine, ai grija de toata familia ta. A te iubi pe tine si a face ceva pentru ca tu sa te simti mai bine, sa arati mai bine, este de fapt un gest de iubire pentru familia ta. Si, da, trebuie sa traim pe saturate, nu sa mancam pe saturate.

10. Esti un exemplu foarte bun de reusita pentru adoptarea unui stil de viata sanatos. Crezi ca stilul de viata sanatos se ia? Invatam de la cei din jur sa traim mai sanatos?

De aceea m-am facut Health trainer, pentru ca sunt convinsa ca oamenii pot si trebuie sa fie invatati sa adopte un stil de viata sa natos. Daca ne uitam la televizor, la orice post TV, in orice pauza publicitara o sa vedem reclame la snacks-uri, fast-food, bauturi dulci carbogazoase, la dulciuri, etc. Cam toata gama de produse care trebuie evitate si chiar eliminate din dieta unui om care doreste sa slabeasca. De la televizor nu vom invata care sunt alimentele sanatoase si cum trebuie consumate si preparate pentru a ne procura toti nutrientii necesari si de calitate. Eu nu cred in tratamente minune, nu cred in pastille care te slabesc peste noapte sau in panalonii care te arata cu 3 numere mai slaba. Nu… Eu cred in puterea fiecaruia dintre noi si in vointa noastra de a face o schimbare.

Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan

11. Un astfel de program de reinventare personala presupune multa disciplina si curaj. Iar, apropo de curaj, ce planuri ai in aceasta noua cariera de Health Trainer? Care sunt urmatorii pasi?

Am planuri foarte mari in acest an, pentru mine si cei dragi mie, si nu doar in calitate de Health Trainer. Anul acesta este nu numai anul transformarii mele, dar si anul provocarilor maxime! Pentru ca sunt parinte (am doua fiice pe care le iubesc enorm) cred ca cea mai buna investitie pentru copiii nostri este educatia, asa incat m-am hotarat sa infiintez un centru de limbi straine exclusiv pentru cursuri de limba germana. “Educatia inseamna putere” asta este deviza centrului nostru, singurul centru lingvistic privat din Bucuresti axat exclusiv pe germana. Karisa Akademie este situata in sectorul 1, intr-o zona foarte accesibila (cartierul Domenii) si si-a deschis deja portile.

Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Karisa Akademie se adreseaza deopotriva copiilor (cu varste incepand de la 5 ani), dar si adultilor care doresc noi oportunitati in cariera. Am inceput inscrierile si sunt deja foarte multi interesati sa invete aceasta limba care devine din ce in ce mai cautata si care le poate oferi o sansa in plus pentru studii de top si pentru cariera lor profesionala, indiferent in ce domeniu vor activa. Ne vom axa pe predarea limbii germane independent de programa scolara, cursurile vor fi predate modular, fiecare modul corespunzand unui nivel de studiu.

Cursantii nostri vor invata Germana pentru a putea sa isi obtina certificatele de atestare lingvistica si sa stapaneasca aceasta limba ca o limba materna. Dar, planul meu nu este sa ramanem un simplu centru de limbi straine si atat. Deja am deschis discutii de parteneriat cu Univesitati din Germania pentru a organiza excursii si tabere de schimb de experienta, sa putem duce copiii care vor studia la centrul nostru in vizite prin campusurile universitare ale celor mai de prestigiu Univesitati din Germania. In plus, intentionez sa organizez cu copiii actiuni sociale si de voluntariat, pentru ca ei sa inteleaga cu adevarat ca „Educatia inseamna putere”, iar educatia nu inseamna sa inveti doar niste lectii din carti, ci sa traiesti experiente care te vor dezvolta ca om si ca adult responsabil si puternic si care se poate integra in orice tara europeana. A sa incat, asteptam cati mai multi parinti sa isi inscrie copiii la Karisa Akademie, accesand www.karisa.ro .

Pe de alta parte, in calitate de Health Trainer, doresc sa am ocazia sa ajut cat mai multi oameni, sa le fiu alaturi in demersurile lor de a-si schimba viata, de a capata mai multa energie, de a zambi mai mult si de a Trai pe saturate !


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri