16 Septembrie 2015 publicat în Sanatate 31 share-uri

Cele mai importante rezultate ale acestui studiu au scos in evidenta un deficit în consumul zilnic de Vitamina D, dar si nesiguranta mamelor in ceea ce priveste cantitatea de Vitamina D pe care copilul o primeste zilnic.

Comunicat de presa

Vitamina D este sintetizata in mod natural de organismul nostru, dar cu o conditie, trebuie sa ne expunem la razele ultraviolete ale soarelui, mai ales in timpul verii. Printr-un aport constant de Vitamina D in organismul copiilor se poate combate rahitismul si putem ajuta la dezvoltarea sistemului imunitar. Desi toate aceste detalii sunt foarte importante, functiile Vitaminei D nu sunt cunoscute pe o scara larga. Pentru ca ne-am dorit sa aflam mai multe, am intrebat mai multe mame care este importanta acestei vitamine.

Foto: Vitalinka / Shutterstock

Astfel, in perioada 3-17 august 2015 s-a realizat un studiu online despre consumul de Vitamina D, dar si despre perceptia mamicilor asupra importantei acestui nutrient in alimentatia copilului. Studiul a fost efectuat pe un esantion de 1.404 mame ce provin din mediul urban. Din cele 12 intrebari ale studiului, am putut afla mai multe detalii despre perceptia mamicilor legate de acest nutrient.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

Intrebate cate minute pe zi petrec cu copilul la soare, 73% dintre mame au raspuns ca petrec mai mult de 15 minute in perioada aprilie – octombrie, un lucru benefic pentru cei mici.

La intrebarea “La ce varsta a inceput copilul tau sa bea lapte de vaca?”, 6 din 10 mame cu copii cu varsta de pana la 3 ani au raspuns ca au inceput sa dea copilului lapte de vaca dupa varsta de 1 an.

Laptele de vaca este unul dintre alimentele care contine o cantitate foarte mica de vitamina D, 250 ml de lapte asigura aproximativ 7,3% din doza zilnica de Vitamina D, astfel incat, pentru a asigura doza zilnica de Vitamina D, copilul are nevoie de alte alimente suplimentate cu vitamina D.

La intrebarea “Copilul tau consuma bauturi pe baza de lapte pentru copii cu adaos de Vitamina D?”, doar 35% dintre participantele la studiu estimeaza un consum de lapte cu adaos de Vitamina D, in timp ce 34%, folosesc, insa nu in mod regulat, iar aproape 29% folosesc doar lapte de vaca. Laptele de vaca este unul dintre alimentele care contine Vitamina D, dar cantitatea detinuta nu este suficienta pentru necesarul zilnic al copilului, de aceea este bine sa suplimentam alimentatia cu produse cu adaos de Vitamina D.

42% dintre mame nu pot aprecia in mod specific care este cantitatea de Vitamina D de care beneficiaza copilul lor si daca aceasta cantitate este suficienta pentru dezvoltarea sanatoasa a copilului.

APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Alimentația și somnul sunt aspectele cu cel mai mare impact asupra calității vieții românilor, conform celui mai recent studiu CIPRA Asprele legi ale Educației. Elevii nu mai au voie cu telefoane mobile la ore şi să fumeze la şcoală

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri