Cele mai importante rezultate ale acestui studiu au scos in evidenta un deficit în consumul zilnic de Vitamina D, dar si nesiguranta mamelor in ceea ce priveste cantitatea de Vitamina D pe care copilul o primeste zilnic.

Doar 35% dintre mamele respondente sustin ca aportul de Vitamina D de care beneficiaza copilul lor este asigurat prin alimentatie, dar si prin expunerea la soare.

In ceea ce priveste cunostintele despre beneficiile Vitaminei D, doar 55.62% dintre mame cunosc faptul ca Vitamina D este esentiala in dezvoltarea oaselor.

Depozitele de Vitamina D se epuizeaza in 6 saptamani, de aceea este important ca in perioadele in care soarele nu este la fel de puternic, cum se intampla din toamna si pana in primavara, sa fim mult mai atenti la aportul de Vitamina D din alimentatie. 4 din 10 respondente declara ca nu cred ca depozitele de Vitamina D se epuizeaza in aceste saptamani si nu acorda mai multa atentie acestui necesar.

In concluzie, mamele trebuie sa fie atente sa introduca in alimentatia copiilor lor doza zilnica de Vitamina D si sa le ofere acestora produsele care contin Vitamina D pentru a asigura cantitatea necesara dezvoltarii celor mici.

Foto homepage: vitamina D. Credite foto: Elena Hramova /Shutterstock


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Studiu: Vitamina D in alimentatia copiilor.