La varsta de 40 de ani insa, anumite vitamine devin indispensabile pentru mentinerea sanatatii pentru o perioada cat mai indelungata de timp. Vitamina A ajuta la metabolismul albuminelor, a grasimilor si a carbohidratilor si are un rol extrem de important in intarzierea aparitiei ridurilor. De asemenea, vitamina A favorizeaza procesul de innoire a pielii, parului si unghiilor, intarind sistemul imunitar al organismului.

Vitamina D intr-o cantitate insuficienta determina incapacitatea organismului de a asimila calciu si fosfor. Putem gasi vitamina D in alimente precum ficat, peste, oua, branza, lapte, cascaval sau unt. Un lucru catre trebuie neaparat precizat este acela ca vitamina D intra in procesele sale functionale sub actiunea razelor ultraviolete.

Nu degeaba supranumita vitamina tineretii, vitamina E este un puternic antioxidant ce inlesneste functionarea corespunzatoare a glandelor sexuale. Impreuna cu vitamina A, vitamina E este responsabila de mobilitatea globulelor albe din sange, jucand totodata un rol extrem de important si in sinteza albuminei. Vitamina E se gaseste in migdale, cereale, nuci, telina, marar, cacao, galbenus de ou, salata, soia, etc.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri