O persoana din sase sufera de un episod depresiv, la un moment dat in viata. Schizofrenia afecteaza 1% din populatie, iar atacul de panica este experimentat anual, cel putin o data, de 30% pana la 40% din populatie.

Stiai ca:

-Tulburarea de personalitate borderline afecteaza 1,6 % din populatia generala?

-Schizofrenia este o boala cronica a creierului care afecteaza 1% din populatie? Asta inseamna ca in Romania traiesc 200 000 oameni ce au aceasta dizabilitate.

-Depresia este una dintre cele mai frecvente dizabilitati psihosociale?

-In ceea ce priveste distributia pe sexe, femeile prezinta o incidenta mai mare in cazul aparitiei tulburarilor somatoforme decat barbatii (aproximativ 2:1)?

-Anual, 30% pana la 40% din populatia generala va avea un atac de panica?

-La mai mult de 11% dintre persoane, fricile au putut fi considerate fobii specifice?

-Persoanele care fac psihoterapie pentru fobia sociala se simt mai putin anxioase?

-Exista numeroase persoane care au avut rezultate profesionale remarcabile si au adus contributii imense in economie, politica, stiinta si literatura, desi prezentau diverse dizabilitati psihosociale?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând

-Analiza rezultatelor mai multor cercetari recente arata ca in Romania persoanele cu dizabilitati psihosociale reprezinta unul dintre cele mai discriminate si marginalizate grupuri, iar distanta societatii fata de aceste persoane este una din cele mai crescute din Europa?

Primul pas catre sanatatea mintala il reprezinta echilibrul, increderea si respectul din partea celor apropiati. Astfel, societatea devine mai deschisa si poate asigura un mediu incluziv pentru persoanele cu dizabilitati psihosociale, un mediu in care aceste persoane pot duce o viata activa, luand singure deciziile care le influenteaza viata si fiind reprezentati doar atunci cand este nevoie.

Pentru persoanele cu dizabilitati psihosociale, ActiveWatch si Asociatia din Romania de Psihiatrie Comunitara au lansat proiectul Decid pentru mine! prin care isi propun sa creasca nivelul de constientizare a drepturilor si posibilitatilor de autoreprezentare si actiune civica a persoanelor cu dizabilitati psihosociale.

Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

Proiect finatat prin granturile SEE 2009 - 2014 n cadrul Fondului ONG n Romnia.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri