24 Aprilie 2015 publicat în Sanatate 1 share-uri

Atunci cand vreti sa apelati la suplimente de slabit, verificati daca acestea sunt avizate de institutiile de sanatate publica si daca eticheta contine informatii complete despre producator si ingrediente. Evitati produsele care promit rezultate revolutionare peste noapte si cumparati suplimentele din farmacii, de preferat. Toate aceste recomandari trebuie dublate de o atitudine prietenoasa fata de mancare, care nu trebuie privita ca un dusman, si chiar de consiliere psihologica care sa va restabileasca echilibrul emotional.

Ghid complet de alegere a suplimentelor de slabit: Evitati produsele cu ingrediente-minune

Atunci cand vreti sa apelati la suplimente de slabit, verificati daca acestea sunt avizate de institutiile de sanatate publica si daca eticheta contine informatii complete despre producator si ingrediente. Evitati produsele care promit rezultate revolutionare peste noapte si cumparati suplimentele din farmacii, de preferat. Toate aceste recomandari trebuie dublate de o atitudine prietenoasa fata de mancare, care nu trebuie privita ca un dusman, si chiar de consiliere psihologica care sa va restabileasca echilibrul emotional.

Desi suplimentele de slabit pot fi o “scurtatura” catre greutatea dorita, alaturi de dieta si miscare, si ajuta la mentinerea rezultatelor, sunt cateva lucruri la care trebuie sa fiti atente pentru a alege un produs sanatos.

Dr. Catrinel Macovei, medic primar specializat in Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, va sfatuieste mai jos cum sa alegeti suplimentele de slabit potrivite:

1. Nu va lasati influentate de prietene. Alegerea suplimentului de slabit se face individualizat, intrucat efectele difera de la produs la produs si de la persoana la persoana. Daca un anumit supliment i-a facut bine vecinei, surorii, sau prietenei dumneavoastra, nu este nicio garantie ca va avea aceleasi efecte si in cazul dumneavoastra. Alegeti suplimentul in functie de tipul de alimentatie preferata, programul de mese, surplusul de greutate, problemele de sanatate existente, varsta, sex etc.;
2. Verificati siguranta produsului. Acesta trebuie sa fie avizat de forurile competente din tara, precum Institutul de Bioresurse Alimentare sau Institutul National de Sanatate Publica;
3. Verificati daca eticheta contine informatii complete in limba romana despre: numele suplimentului, datele de contact ale producatorului, lista completa a ingredientelor, inclusiv substanta activa si doza recomandata, posibile reactii adverse, daca au fost raportate efecte adverse sau a fost interzis in alte tari;
4. Este recomandabil sa fie cumparat din sursa sigura, cum ar fi farmaciile;
5. Informati-va daca produsul va interactiona cu alte medicamente sau suplimente pe care le luati in mod curent sau poate reduce sau creste eficacitatea unui medicament. De asemenea, verificati daca il puteti folosi in caz de diabet, hipertensiune arteriala, boala cardiaca, sau alta afectiune medicala.
6. Evitati produsele prezentate ca fiind “miraculoase”, care prezinta numai beneficii fara efecte adverse, sau care contin ”un ingredient secret”. Adeseori, aceste afirmatii sunt false. Fie produsul nu este eficient, fie contine substante active care nu apar pe eticheta, care desi poate sunt eficiente, cu siguranta si nocive.

Capcana suplimentelor miraculoase
Psihologii sustin ca este firesc sa cadem usor in capacana suplimentelor sau altor produse care promit rezultate instant, insa este recomandat sa constientizam ca, in final, nu exista o pastila magica ce topeste kilogramele fara effort si perseverenta.
“Efectele Placebo isi spun cuvantul, ca in multe alte tratamente, dar nu trebuie omis faptul ca asemeni unor modificari in structura personalitatii, persoanele care vor sa slabeasca au nevoie sa investeasca putin timp in asta. Nevoia de a corespunde sabloanelor social determina nevoia unor rezultate rapide, de cele mai multe ori, persoanele fiind nerabdatoare cu ele insele, dezvoltand autoagresivitate (pentru ca rezultatele nu se vad exact in timpul propus sau promis) sau chiar obsesii, manifestate prin vizite foarte dese la nutritionist, observarea greutatii zilnice”, explica psihologul Victor Toriani (toriani.ro).

Specialistul ne sfatuieste cum sa nu ne lasam demoralizate atunci cand ajungem in faza de platou si avem impresia ca nu mai slabim niciun kilogram.“O liniste emotionala, un echilibru emotional, autoacceptare, integrare a propriilor limite, vindecare a ranilor (aceasta fiind cea mai frecventa cauza psihologica a ingrasarii), abandon, respingere, tradare sau nedreptate, o relatie de prietenie cu tine insuti, inainte de a intra in alte relatii si cat mai putine conditionari in ce priveste existenta ta in lume si in relatii, vor ajuta foarte mult la obtinerea unor rezultate dorite”, conchide psihologul.

XL-S Medical Fat Binder – aliatul tau in programul de slabit. Eficacitate dovedita clinic

XL-S Medical este lider european in segmentul suplimentelor pentru slabit, creat pentru a te ajuta sa atingi greutatea ideala printr-o metoda naturala, complet sigura. XL – S Medical te ajuta sa ai un stil de viata echilibrat, cu mese sanatoase si un program de exercitii fizice regulate. Cu ajutorul suplimentelor XL-S Medical, vei observa rezultatele dorite in 10-15 zile. Studiile clinice realizate in Germania au demonstrat ca XL-S Medical ajuta persoanele supraponderale sa slabeasca de trei ori mai mult decat atunci cand ar urma o dieta obisnuita, si fara efectele secundare nocive cunoscute. In plus, datorita formulei inovatoare, produsele XL-S Medical nu creeaza dependenta, lucru dovedit clinic.

Absorbtia grasimilor, redusa cu 27%

De cele mai multe ori, rutina, stresul si alimentatia dezechilibrata produc schimbari mari asupra corpului tau si nu lasa timp necesar sportului, astfel ca silueta ta sufera modificari. Dincolo de aspectul estetic, excesul de greutate te expune la numeroase probleme de sanatate, cum ar fi bolile cardiace coronariene, diabetul, anumite tipuri de cancer, sindromul metabolic si multe astfel de boli.


XL-S Medical Fat Binder
este recomandat tuturor persoanelor supraponderale sau obeze, care constientizeaza ca o dieta bogata in grasimi are un impact negativ asupra greutatii, dar care au dificultati in a controla cantitatea de grasime ingerata la fiecare masa.

Fiecare tableta de XL-S Medical Fat Binder contine Litramine™, un complex de fibre omologate, dovedit clinic ca inglobeaza grasimile, fiind derivat dintr-o sursa naturala si organica, imbogatita cu vitaminele liposolubile A, D si E. Administrat imediat dupa masa, XL-S Medical Fat Binder reduce cu pana la 27% absorbtia caloriilor provenite din grasimile alimentare, fara a avea efecte secundare. Este un instrument eficace pentru pierderea si controlul greutatii, atunci cand este asociat cu o dieta saraca in calorii si activitate fizica regulata.

„Suplimentele de slabit testate amanuntit si aprobate de autoritatile medicale reprezinta o alternativa viabila, cu rezultate immediate, atunci cand sunt combinate cu un program adecvat de exercitii fizice si dieta. Suplimentele de slabit pot contribui la cresterea ratei metabolice, la prevenirea adaptarii biologice a organismului la restrictia calorica impusa de dieta si la gestionarea poftelor alimentare”, sustine Dr. Catrinel Macovei, Medic primar Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.


Asadar, ai o misiune simpla care incepe cu o dieta sanatoasa, sport si XL-S Medical Fat Binder!

Poti gasi suplimentele XL-S Medical Fat Binder pe site-ul Omega-Pharma si in farmaciile din toata tara.

Nu uitati: discutati intotdeauna cu medicul inainte de a cumpara un supliment pentru a vedea daca este sigur si potrivit pentru dumneavoastra. Alegeti suplimente de slabit avizate in Romania.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri