12:04, 16 Aprilie 2015 publicat în Sanatate 9 share-uri

In proiectul Ministerului Sanatatii nu se vor impune sanctiuni cu inchisoarea pentru parintii care refuza vaccinarea copiilor. MS atentioneaza asupra riscului reaparitiei unor boli foarte grave, mortale chiar, precum poliomielita.

Comunicat de presa

Avand in vedere informatiile difuzate privind proiectul Legii vaccinarii, Ministerul Sanatatii precizeaza urmatoarele:

In prezent, Ministerul Sanatatii lucreaza la un proiect de act normativ care va reglementa situatia imunizarilor in Romania, avand in vedere numeroasele sesizari venite din partea specialistilor cu privire la scaderea numarului de vaccinari, in urma campaniilor sustinute impotriva imunizarii.

Citeste si:
Fii pe pace și intră relaxat în vacanța de Sărbători
Fii pe pace și intră relaxat...

Proiectul Ministerului Sanatatii va fi elaborat impreuna cu specialistii in domeniu si va fi implementat numai dupa ce va fi suspus dezbaterii publice.

In elaborarea proiectului Ministerul Sanatatii va beneficia de expertiza in acest domeniu a reprezentantilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Ministerul Sanatatii precizeaza, inca o data ca proiectul va fi conceput pe informarea parintilor si constientizarea necesitatii vaccinarii.

Citeste si:
Studiu: Sub 80% dintre persoanele infectate cu SARS-CoV-2 prezintă...
Studiu: Sub 80% dintre...

Precizam ca, in proiectul MS nu se vor impune sanctiuni cu inchisoarea pentru parintii care refuza vaccinarea copiilor.

Ministerul Sanatatii atentioneaza asupra riscului reaparitiei unor boli foarte grave, mortale chiar, dupa cum a sesizat si Organizatia Mondiala a Sanatatii. Un exemplu este poliomielita, o boala eradicata prin vaccinare, reapare prin refuzul vaccinarii.

Acoperirea vaccinala in Romania se pastreaza sub nivelul recomandat de Organizatia Mondiala a Sanatatii, de 95 la suta, pentru boli precum difterie, tetanos, rujeola, rubeola, oreion si hepatita B, in principal din cauza refuzului vaccinarii.

Foto: vaccin copil, Shutterstock


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri