10 Noiembrie 2014 publicat în Sanatate 3 share-uri

Pacientul trebuie sa fie complet si corect informat inainte de a face o rinoplastie! Medicul chirurg estetician Calin Dobos iti spune tot ce trebuie sa stii despre rinoplastie.

In majoritatea cazurilor, rinoplastie este efectuata sub anestezie generala. Dupa operatie este foarte probabil o noapte de spitalizare, pentru supraveghere si schimbarea pansamentelor.

5. Ce se intampla dupa operatie ?

Pana la trecerea efectelor anestezicului, este necesara odihna. Dupa aceea, se administreaza calmante, fluidificante. Se va simti o senzatie de tensiune in oasele fetei, similara starii de raceala, insa se atenueaza in cateva ore. O zi sau mai multe vei avea in fiecare nara un pansament și timp de 7-8 zile un pansament extern, pe nas.

E bine sa aveti pe cineva, o persoana apropiata care sa va ajute in primele 24 de ore dupa operatie și sa va duca acasa de la spital.

6. Pot purta ochelari dupa operatia de rinoplastie?

Daca ochelarii sunt grei pot aparea modificari inestetice in aspectul nasului. In acest caz, este de preferat sa se astepte in jur de 30 de zile dupa operatie.

7. Care sunt complicatiile ce pot aparea in timpul operatiei?

Spre deosebire de alte interventii chirurgicale, in cazul rinoplastiei riscurile sunt minime. In timpul interventiei pot aparea eventual sangerare cauzata de timpul de sangerare crescut, de dereglarea factorilor de coagulare sau de traumatismul postoperator. Infectiile sunt de regula evitate prin administrarea de antibiotice, iar tumefactia si echimozele fac parte din recuperarea fireasca si nu trebuie considerate a fi complicatii.

8. Pot aparea riscuri postoperatorii?

Riscul deformarii tardive a nasului apare rar, in cazul rinoplastiilor prea agresive unde suportul nazal a suferit interventii puternice. De asemenea, utilizarea excesiva a grefelor de cartilaj ce au tendinta de a deveni vizibile sub pielea nasului. In urma unei rinoplastii executate corect, nasul trebuie sa aiba o forma perfect stabila care se va incadra in restul organismului si care va evolua de-a lungul anilor odata cu intregul corp.

Cicatricile, neregularitatile de la nivelul dorsului nazal, coborarea varfului nasului, sinechiile sau paresteziile si hipoestezia (tulburari de sensibilitate care dispar dupa cateva luni) sunt efecte ce pot fi evitate prin menajarea zonei un timp cat mai indelungat dupa interventie si prin respectarea regulilor postoperatorii indicate de medicul chirurg.

9.Care este costul unei rinoplastii?

Costul variaza intre 1800 - 2200 euro, incluzand controale și internare de o zi.

Pentru mai multe detalii puteti accesa site-ul oficial: www.drdoboscalin.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri