Apa poate reprezenta un lichid magic pentru organismul nostru, asa ca ar trebui sa stim cateva lucruri foarte importante in ceea ce priveste consumul corect de apa. Iata cateva sfaturi din partea noastra care speram sa va fie de folos.

Daca beti cel putin un pahar de apa dimineata pe stomacul gol, rinichii se curata mult mai repede si astfel puteti evita formarea pietrelor la rinichi care sunt foarte dureroase si periculoase pentru sanatate.

2. Apa trebuie consumata la temperatura camerei

Poate credeti ca un pahar de apa rece va va potoli setea si va va tine departe de apa pentru ceva timp. Sau poate credeti ca un pahar de apa calda va va taia pofta de mancare reusind astfel sa slabiti mai repede si mai eficient.

In mod normal si corect, apa se consuma la temperatura camerei pentru ca impactul cu temperatura organismului sa nu fie unul foarte mare ce poate provoca dezechilibre.

3. Evitati sa beti apa direct din sticle de plastic

Authoritynutrision.com ne sfatuieste sa consumam apa din pahare sau sticle de sticla si sa evitam consumul direct din recipientele din plastic, astfel evitand contaminarea apei cu anumiti compusi toxici ce se regasesc in compozitia plasticelor.

4. Evitati lichidele care nu constituie un inlocuitor al apei

Cafeaua si ceaiurile negre NU reprezinta un inlocuitor al apei si nu constituie o sursa de hidratare pentru organism. Sunt bauturi acide care duc la deshidratare daca sunt consumate in mod necorespunzator si excesiv.

5. Sa nu beti apa imediat inainte sau dupa masa

Un consum de apa inainte de masa cu o ora, in timpul mesei si dupa masa cu o ora duce la diluarea sucurilor gastrice care asigura o digestie corecta si o functionare eficienta a aparatului digestiv. Sucurile digestive sunt vitale in realizarea corecta a digestiei si in extragerea nutrientilor din mancare.

Foto prima pagina: apa, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri