Probabil insusi titlul acestui articol naste controverse, nelamuriri si semne de intrebare. Trebuie sa stim si sa acceptam faptul ca sexualitatea este ceva dat, ceva cu care ne nastem, ceva ce avem fara sa cerem. Sexualitatea copiilor mici trebuie cunoscuta si de asemenea masturbarea acestora trebuie inteleasa, parintii trebuie sa cunoasca reactiile pe care trebuie sa le aibe caci altfel aceste comportamente naturale ale celor mici pot deveni patologice.

In astfel de situatii, comportamentul copilului devine patologic si este nevoie de consiliere, de interventia unui specialist. Copilul surprins in astfel de situatii nu trebuie bruscat, certat si facut de rusine, caci mai tarziu aceste aspecte vor dezvolta anxietate, frigiditate si alte tulburari nu numai sexuale, ci si de autocunoastere (pudicitate spre exemplu, scaderea increderii de sine), de socializare. Parintii trebuie sa fie foarte atenti la nevoile copilului si sa inteleaga faptul ca educatia nu se realizeaza prin pedepse, impuneri si certuri sau chiar batai, ci prin discutii si activitati motivante pentru cel mic, astfel copilul sa nu le mai practice de buna voie.

Mai mult, odata ce copilul a sesizat ca parinteui nu ii place ceva anume din comportamentul sau, il poate santaja de fiecare data cand doreste ceva, spunand ca va face acel lucru. Educatia copilului se face pas cu pas, cu dragoste si fara ezitari.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Animalele de companie și dobândirea imunității copiilor Topul alimentelor bogate în vitamina B12 5 teste uzuale pentru bebelușii născuți prematur

Sursa: Kidz.ro

Citeste si alte articole pe Kidz.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Ce simte copilul tau in primele 6 luni?

Mamici, sa uitam de celulita!

Ce ii trebuie copilului tau dimineata


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

-

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri