12:11, 25 Noiembrie 2008 publicat în Sanatate

ôStudiul acesta ne demonstreaza ca gimnastica acvatica contribuie la crearea unei stari fizice si psihice mai bune pentru femeile care se pregatesc sa nascaö, este de parere cercetatorul Rosa Pereira, de la Universitatea Campinas, din San Paolo. Exercitiile sub apa sporesc fortele fizice si psihice, starea de bine a mamei transmitandu-se si fatului. Gimnastica acvatica se recomanda cu precadere in ultimul trimestru de sarcina, iar exercitiile sub apa sunt menite atat sa relaxeze, cat si sa imbunatateasca circulatia sagvinica uterina.

Nimic nu poate fi mai minunat pentru o femeie decat sa dea nastere unei vieti. Nu de multe ori insa, bucuria aducerii pe lume a unui copil este intunecata de gandul durerilor nasterii? Oare in acel moment o sa pot suporta durerile? Vremurile moderne ne pun insa la dispozitie numeroase solutii ce vin in sprijinul viitoarelor mamici. Exercitiile de gimnastica efectuate in apa diminueaza din durerea prin care o femeie trec la nastere, ne confirma un studiu recent ale carui rezultate au fost publicate recent in Daily Mail.

Cercetatorii au urmarit evolutia sarcinilor a 71 de femei, jumatate dintre acestea trebuind sa urmeze lectii de aquagym a cate 50 de minute fiecare, de trei ori pe saptamana. Conform concluziilor studiului, exista o probabilitate de doua ori mai mica pentru femeile care au executat exercitii de gimnastica in apa de trei ori pe saptamana sa fie nevoite sa apeleze la calmantele ce atenueaza durerea nasterii

Dintre cele care au efectuat aerobic sub apa, doar 9 dintre ele au trebuit sa apeleze la medicamente pentru a usura durerile nasterii. Dintre cele care nu au executat exercitii de gimnastica acvatica, un numar mult mai mare de femei, 24, au acuzat dureri mari la nastere, fiind nevoite sa apeleze la medicamente. In plus, timpul de nastere al femeilor care au efectuat in mod regulat gimnastica acvatica a fost mai scurt decat a celorlalte.

Citeste si:
Prim─âvara vine cu nout─â╚Ťi de la Nestlé
Prim─âvara vine cu nout─â╚Ťi de...

“Studiul acesta ne demonstreaza ca gimnastica acvatica contribuie la crearea unei stari fizice si psihice mai bune pentru femeile care se pregatesc sa nasca”, este de parere cercetatorul Rosa Pereira, de la Universitatea Campinas, din San Paolo. Exercitiile sub apa sporesc fortele fizice si psihice, starea de bine a mamei transmitandu-se si fatului. Gimnastica acvatica se recomanda cu precadere in ultimul trimestru de sarcina, iar exercitiile sub apa sunt menite atat sa relaxeze, cat si sa imbunatateasca circulatia sagvinica uterina.

Citeste si:
MINDSPACE LANSEAZĂ HYBRID, NOUA GAMĂ DE SOLUȚII FLEXIBILE
MINDSPACE LANSEAZ─é HYBRID,...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri