11 Iulie 2014 publicat în Sanatate 53 share-uri

Pentru a incuraja cumparatorii sa achizitioneze unele produse, multi producatori aduc informatii 'pacalitoare' pe etichetele produselor comercializate.

Comunicat de presa

Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania (APC Romania), organizatie neguvernamentala apolitica si nonprofit, de utilitate publica, infiintata in 10 februarie 1990, care are ca principal obiectiv apararea, promovarea si reprezentarea prin toate mijloacele legale ale drepturilor si intereselor consumatorilor in raporturile cu operatorii economici si institutiile statului, reprezentata legal de domnul COSTEL STANCIU, in calitate de Presedinte, va aduce la cunostinta cele de mai jos.

Cu eticheta la control

La data de 1 septembrie 2013, APC Romania a lansat campania nationala impotriva practicilor comerciale incorecte pe piata din Romania. O astfel de practica identificata si adusa la cunostinta noastra de consumatori o reprezinta mentiunea inscrisa pe ambalajele sortimentelor de ulei de floarea soarelui Unisol si Ulvex, produse de SC Bunge Romania SRL.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Adevărul despre dinții superbi pe care-i afișează Luis Gabriel. Ce spune medicul stomatolog care s-a ocupat de construcția lor  5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste!

Uleiurile si minciunile despre colesterol

Astfel, pe ambalajul produselor, in tabelul realizat pentru etichetarea nutritionala a produsului este mentionat clar ca acestea nu contin colesterolColesterol 0 mg. Or, este un fapt stiintific cunoscut ca acest colesterol nu se poate regasi decat in produse alimentare de origine animala. Avand de a face cu produse exclusiv vegetale, acestea nu vor contine niciodata colesterol.

Tu ai fi tentat sa cumperi uleiuri pe eticheta carora scrie ca NU contin colesterol?

APC Romania considera ca practica de a mentiona lipsa colesterolului pe eticheta celor doua produse, in conditiile in care acesta nu are cum sa intre in compozitia lor si cunoscut fiind faptul ca este recomandata evitarea produselor cu un continut mare de colesterol, este una incorecta, deoarece poate crea impresia consumatorilor ca cele doua sortimente de uleiuri sunt singurele comercializate pe piata din Romania care nu contin substanta respectiva, lucru neadevarat.

Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline

Conform art. 6 din Legea 363/2007 privind combaterea practicilor comerciale incorecte ale comerciantilor in relatia cu consumatorii, cu modificarile si completarile ulterioare, ”o practica comerciala este considerata ca fiind inselatoare daca aceasta contine informatii false sau, in orice situatie, inclusiv prezentarea generala, induce in eroare sau este susceptibila sa induca in eroare consumatorul mediu, astfel incat, in ambele ipoteze fie il determina, fie este susceptibila a-l determina pe consumator sa ia o decizie de tranzactionare pe care altfel nu ar fi luat-o, chiar daca informatiile sunt, in fapt, corecte in raport cu unul sau mai multe” dintr-o serie de elemente.

Foto homepage: Ulei floarea soarelui, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri