ADEVARUL despre Uleiurile din supermarket! Cum sa alegi un ulei de calitate superioara

12:07, 11 Iulie 2014 publicat în Sanatate36 share-uri

Pentru a incuraja cumparatorii sa achizitioneze unele produse, multi producatori aduc informatii 'pacalitoare' pe etichetele produselor comercializate.

Comunicat de presa

Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania (APC Romania), organizatie neguvernamentala apolitica si nonprofit, de utilitate publica, infiintata in 10 februarie 1990, care are ca principal obiectiv apararea, promovarea si reprezentarea prin toate mijloacele legale ale drepturilor si intereselor consumatorilor in raporturile cu operatorii economici si institutiile statului, reprezentata legal de domnul COSTEL STANCIU, in calitate de Presedinte, va aduce la cunostinta cele de mai jos.

Citeste si:
Rețetă de GOFRE fără gluten și zahăr: un deliciu și un răsfăț gata...
Rețetă de GOFRE fără gluten...

Cu eticheta la control

La data de 1 septembrie 2013, APC Romania a lansat campania nationala impotriva practicilor comerciale incorecte pe piata din Romania. O astfel de practica identificata si adusa la cunostinta noastra de consumatori o reprezinta mentiunea inscrisa pe ambalajele sortimentelor de ulei de floarea soarelui Unisol si Ulvex, produse de SC Bunge Romania SRL.

Uleiurile si minciunile despre colesterol

Astfel, pe ambalajul produselor, in tabelul realizat pentru etichetarea nutritionala a produsului este mentionat clar ca acestea nu contin colesterolColesterol 0 mg. Or, este un fapt stiintific cunoscut ca acest colesterol nu se poate regasi decat in produse alimentare de origine animala. Avand de a face cu produse exclusiv vegetale, acestea nu vor contine niciodata colesterol.

Citeste si:
Mâini îngrijite și unghii frumoase în cinci pași simpli
Mâini îngrijite și unghii...

Tu ai fi tentat sa cumperi uleiuri pe eticheta carora scrie ca NU contin colesterol?

APC Romania considera ca practica de a mentiona lipsa colesterolului pe eticheta celor doua produse, in conditiile in care acesta nu are cum sa intre in compozitia lor si cunoscut fiind faptul ca este recomandata evitarea produselor cu un continut mare de colesterol, este una incorecta, deoarece poate crea impresia consumatorilor ca cele doua sortimente de uleiuri sunt singurele comercializate pe piata din Romania care nu contin substanta respectiva, lucru neadevarat.

Conform art. 6 din Legea 363/2007 privind combaterea practicilor comerciale incorecte ale comerciantilor in relatia cu consumatorii, cu modificarile si completarile ulterioare, ”o practica comerciala este considerata ca fiind inselatoare daca aceasta contine informatii false sau, in orice situatie, inclusiv prezentarea generala, induce in eroare sau este susceptibila sa induca in eroare consumatorul mediu, astfel incat, in ambele ipoteze fie il determina, fie este susceptibila a-l determina pe consumator sa ia o decizie de tranzactionare pe care altfel nu ar fi luat-o, chiar daca informatiile sunt, in fapt, corecte in raport cu unul sau mai multe” dintr-o serie de elemente.

Foto homepage: Ulei floarea soarelui, Shutterstock


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri