Citeste un interviu oferit de dr. Gabriela Constantin, consultant nutritie, despre ceea ce presupune o dieta de slabire corecta, dar si despre ceea ce inseamna o alimentatie sanatoasa!

Garbo.ro: Ce ne sfatuiti, este bine sa mancam paine la fiecare masa?

Dr. Gabriela Constantin: Painea contine un procent mare de carbohidrati, care atrage dupa sine un continut caloric mare. Pe de alta parte, elementele nutritionale sunt limitate ca principii nutritive, ceea ce nu recomanda painea ca fiind un aliment echilibrat. In concluzie, este de evitat consumul de paine la fiecare masa si, mai ales, la cina.

Garbo.ro: Ce parere aveti despre suplimentele alimentare? Sunt ele necesare sau alimentatia ar trebui sa fie suficienta? Le recomandati?

Dr. Gabriela Constantin: Suplimentele alimentare pot fi necesare in cazul dietelor intens hipocalorice sau dupa un program de dieta foarte lung care a indus o scadere importanta a greutatii si, in consecinta, si o scadere a aportului vitaminic si/sau proteic. Recomandarea suplimentelor alimentare trebuie facuta dupa o analiza atenta a dietei urmate, a simptomatologiei prezente (caderea parului, unghii friabile etc.), precum si a statusului biologic (analize de laborator).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Garbo.ro: Care credeti ca este cel mai mare pacat al omului modern in privinta alimentatiei? Unde gresim sau care sunt alegerile alimentare pe care ar trebui sa le evitam cu desavarsire?

Dr. Gabriela Constantin: In ultimele decade, alimentatia „omului modern” s-a transformat total. Programul alimentar al „omului modern” contine putine mese, foarte bogate cantitativ si caloric, foarte sarace calitativ, „bifate” in mare viteza. Revenirea la un program alimentar normal din toate punctele de vedere (calitativ, cantitativ, caloric etc.) este aproape imposibila, dar nu imposibila! Renuntarea la alimentatia de tip “fast food”, la consumul exagerat de dulciuri si de bauturi hipercalorice (sucuri, alcool) ar putea fi primii pasi catre o revenire la normal.



Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri