Citeste un interviu oferit de dr. Gabriela Constantin, consultant nutritie, despre ceea ce presupune o dieta de slabire corecta, dar si despre ceea ce inseamna o alimentatie sanatoasa!

Garbo.ro: Diabetul este considerat una din bolile secolului. Credeti ca am putea preveni diabetul printr-o nutritie echilibrata?

Dr. Gabriela Constantin: Diabetul zaharat este o boala determinata de o multitudine de factori (genetici, autoimuni, de alimentatie etc.). Ca urmare, nu toate tipurile de diabet zaharat pot fi influentate, ca evolutie, de alimentatie. Diabetul zaharat de tip 2, asociat cu obezitate de tip central (talie peste 80 cm la femei si peste 90 cm la barbati), poate fi controlat initial prin dieta, necesitatea inceperii tratamentului fiind mult intarziata. Printr-o nutritie echilibrata si evitarea/reducerea surplusului de greutate, poate fi prevenita mult timp aparitia diabetului zaharat de tip 2 la pacientii cu factori de risc prezenti (antecedente familiale).

Garbo.ro: Care credeti ca ar fi primul pas catre o dieta sanatoasa?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Dr. Gabriela Constantin: Probabil ca, intr-o perioada in care au aparut o multime de metode de slabit, bazate in principal pe diete si/sau tratamente „minune”, cel mai rational lucru pe care ar trebui sa il faca o persoana care vrea sa isi mentina organismul in stare buna de functionare este sa faca o vizita medicului specialist. Dietele in sine sunt doar o lista de “ce sa faci/ce sa nu faci”. Succesul lor depinde, in mare masura, de cei care le urmeaza, pentru ca, la final, ei sunt beneficiarii reali din fotografiile cu “inainte si dupa”.

Interviu realizat de IULIA DIBU

Dr. Gabriela CONSTANTIN este Medic specialist Medicina Interna, Competenta in echografie generala, Consultant nutritie. Este totodata si specialist in cadrul Columna Medical Center.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri