12:06, 5 Iunie 2014 publicat în Sanatate 137 share-uri

In medicina moderna se aduce tot mai mult in fata ideea ca psihicul prezinta o influenta puternica asupra starii de sanatate, existand chiar stiinte care cauta legaturi in starea psihica si starea de sanatate (ca psihosomatica de exemplu).

Despre aceste legi va vom aduce informatii in articolul curent

Cele 5 legi biologice ale Noii Medicini – medicina germanica

Prima lege biologica – bolile au la baza tulburari psihologice, iar cancerul este provocat de un soc emotional

Dr. Hamer a pus in balanta teoriile medicale care existau despre cancer. De exemplu a constatat ca metastazele sunt o inventie academica, pentru ca nu se explica cum acele celule canceroase desprinse din tumora mama migreaza prin sange pana ajung in alt organ, unde se transforma in celule ale organului respectiv pentru a dezvolta un cancer pentru acel organ. Cum o celula de la un cancer pulmonar se transforma intr-una de cancer osos? Asa... la distanta? Si de ce un cancer migrat nu metastazeaza de exemplu in vecinatate, cum ar fi un cancer de col in cervix? Sau in peretele vaselor prin care circula? De ce exista un soi de afinitate, adica unele tipuri de cancere se asociaza mai tarziu cu altele tipice, in organe tipice, daca aceasta “metastazare” este intamplatoare, prin sange?

Citeste si:
Radioterapia performantă - tratamentul oncologic care poate învinge...
Radioterapia performantă -...

Constatand ca raspunsurile la aceste intrebari nu vor fi regasite in teoriile academice, a cautat in alta parte adevarul.

De asemenea dr. Hamer a obserat ca toti pacientii care sufereau de cancer traisera candva un soc emotional pe care ei l-au perceput intr-un mod profund. Atunci cand psihicul intra in alerta, sustine Dr. Hamer, organismul reactioneaza in dorinta de aparare. De exemplu el a observat ca “teama de moarte” provoaca cancerul pulmonar – creierul sesizand ca va fi nevoie mai tarziu de oxigen, deci va inmulti celulele pulmonare. De asemenea cancerul de san este dat de suferinta in relatia mama-copil sau partenera-partener. [...]

Citeste si:
Patru metode de a face sport atunci când ești o mamă ocupată
Patru metode de a face sport...

Citeste continuarea in articolul-sursa: MEDICUL care trateaza CANCERUL cu PUTEREA MINTII Din Healthy - Supliment de sanatate si diete

 Foto: puterea vindecatoare a mintii - Shutterstock.com


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri