Ceaiul rosu poate fi asociat cu usurinta dietelor de orice natura, asigurand vitaminele si mineralele necesare unei bune functionari si care pot lipsi din dietele zilnice. Datorita cantitatii foarte mari de antioxidanti, ceaiul rosu are capacitatea de a detoxifia organismul, de a elimina radicalii acizi ce ne pot imbolnavi si totodata lupta impotriva cancerului.

Ceaiul rosu sau rooibos a fost mai putin cunoscut pe meleagurile noastre, el fiind originar din Africa. Datorita continutului sau bogat in minerale, vitamie si alte substante precum antioxidantii, aceasta planta a devenit apreciata si consumata de cat mai multe persoane, beneficiile aduse asupra sanatatii fiind multiple.

Slabeste cu ceai rosu

Rooibos are capacitatea de a accelera metabolismul bazal, de a restabili echilibrele organismului (homeostazia), de a mobiliza depozitele adipoase si de asemenea de a detoxifia organismul. Asadar ceaiul rosu poate fi asociat cu usurinta dietelor de orice natura, asigurand vitaminele si mineralele necesare unei bune functionari si care pot lipsi din dietele zilnice.

Detoxifica organismul si lupta contra cancerului

Datorita cantitatii foarte mari de antioxidanti (contine o cantitate mult mai mare de antioxidanti fata de fructe sau legume) ceaiul rosu are capacitatea de a detoxifia organismul, de a elimina radicalii acizi ce ne pot imbolnavi si totodata lupta impotriva cancerului.

Mentine tineretea si frumusetea

Datorita continutului bogat in minerale si vitamine si totodata datorita antioxidantilor de care vorbeam mai sus, ceaiul rosu reface structurile pielii si stratul de colagen, redand elasticitatea cutanata si reducand ridurile. De asemenea efecte asemanatoare se regasesc si la nivelul altor celule din organism, refacand tonusul intregului corp si redand energia de care avem nevoie zilnic.

Alte beneficii ale ceaiului rosu:

- Combate depresia si alte dezechilibre psihice
- Ajuta refacerea rapida a sistemului energetic, fiind indicat sportivilor in perioadele de suprasolicitare musculara dar si pentru intretinere
- Intensifica sistemul imunitar
- Reface structura peretilor vaselor sanguine, luptand in felul acesta impotriva bolilor cardio-vasculare si a AVC (accidente vasculare cerebrale)
- Reduce colesterolul crescut
- Este benefic in multe afectiuni renale
- Are efecte antiseptice si antiinflamatorii, reducand infectiile din organism si stimuland sistemul imunitar
- Datorita efectelor antibacteriene prezinta un rol pozitiv la nivelul cavitatii bucale, unde impiedica formarea placii bacteriene
- Nu provoaca insominie caci nu contine cafeina
- Este indicat pentru refacerea tranzitului intestinal in constipatie etc.

Un articol de Iulia Dibu

Sursa: Healthy.ro

Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Dusmanii tenului tau

Tesofensina, noul tratament minune al obezitatii

Tratament de toamna


Addicted Traveler & Storyteller. Wine Adventurer. A descoperit călătoriile încă din copilărie, iar vinul după 30 de ani. Le-a îmbinat pe amandoua și, după o carieră de 14 ani în industria de turism dintre care 7 pe...Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri