12:03, 6 Martie 2014 publicat în Sanatate 26 share-uri

Monturile reprezinta deformari ale incheieturii degetului mare de la picior, care afecteaza in general femeile intr-un numar mai mare decat barbatii.

Comunicat de presa

Dintr-un procent de 90% femei care poarta pantofi incomozi, 60% prezinta monturi. Intrucat femeile sunt cele care de obicei poarta tocuri sau incaltaminte ingusta in partea anterioara a piciorului, frecventa aparitiei monturilor este de 9 ori mai mare decat la barbati. Mai ales in cazul femeilor, aceasta deformare poate fi dureroasa si impiedica purtarea oricarui tip de incaltaminte, intrucat zona afectata se frictioneaza de pantof si se inflameaza. Pentru cazurile usoare, incaltamintea buna impreuna cu alte cateva sfaturi naturiste pot fi suficiente pentru ameliorarea simptomatologiei si diminuarii durerii, insa in cazul deformarilor mai grave, este de multe ori necesara o interventie chirurgicala.

Citeste si:
Revista Nunta a sărbătorit 18 ediții premium la Wedding Fashion...
Revista Nunta a sărbătorit 18...

Monturile afecteaza laba piciorului si din punct de vedere estetic, deoarece determina inclinarea degetului mare de la picior spre cel de-al doilea deget, iar aceasta cauzeaza o proeminenta osoasa dura. Mai mult, pielea din aceasta zona poate fi ingrosata sau inflamata, cauzand dureri.

Care sunt cauzele aparitiei monturilor?

Inca nu se cunosc cauzele exacte ale aparitiei monturilor, insa specialistii Ropharma precizeaza ca instalarea acestor malformatii este corelata cu doi factori predominanti. „Prima este ca unele persoane au o sensibilitate la nivelul incheieturilor mostenita in mod ereditar. In cateva cazuri, sensibilitatea aceasta se poate transforma in osteoartrita sau artrita reumatoida. A doua cauza este incaltamintea incomoda care tine degetele deformate timp indelungat. De asemenea, exista si situatii in care acestea sunt provocate de anomalii innascute ale piciorului, ce cresc riscul deformarii piciorului, cum ar fi platfusul ce consta in aplatizarea arcadei labei piciorului”, explica specialistul Ropharma Dr. Tania Bejan.

Citeste si:
Tudor Tailor a lansat o aplicatie prin care sa-ti faci propriul...
Tudor Tailor a lansat o...

Simptome si probleme

• Dificultati in a merge din cauza durerii.
• Inflamare si rani la baza degetului care se pot infecta.
• Piciorul poate deveni atat de lat incat gasirea unei perechi de pantofi sa devina foarte dificila.
• Aparitia artritei la degetul mare.
• Deformari si la celelalte degete de la picioare

Foto int: Monturi @ Shutterstock.com

Foto homepage: sanatate picioare, shutterstock


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri