24 Februarie 2014 publicat în Sanatate 7 share-uri

Aproape 90% din populatie se confrunta cel putin o data cu un episod de durere de spate, astfel ca incidenta acestei patologii a devenit o problema recurenta si de o reala importanta pentru societatea moderna.

Avantajul acestei metode de tratament este ca micsoreaza presiunea la nivelul discului intervertebral degenerat si scade tensiunea la care sunt supuse elementele nervoase din canalul rahidian, toate acestea fara ca pacientul sa sufere vreo incizie. Acest lucru inseamna disparitia senzatiilor de durere si in acelasi timp diminuarea semnificativa a posibilitatii aparitiei problemelor neurologice mai grave precum pareza sau tulburarile de sensibilitate. Procedura de nucleoplastie dureaza aproximativ 20 de minute, iar perioada de spitalizare este de o zi, timp in care pacientul se poate odihni in salon, dupa care poate pleca acasa, spune domnul doctor Mihail Dancescu.

Experienta medicului primar neurochirurg Mihail Dancescu a demonstrat ca rata de reusita a acestei metode de tratament este conditionata si de anumite criterii in selectia pacientilor: varsta acestora nu trebuie sa depaseasca 45 de ani, discul intervertebral sa nu contina fragmente libere migrate in canalul rahidian si sa nu prezinte simptome de deficit neurologic, precum pareza. Prin contrast, nereusita nu inseamna agravarea simptomelor ci eventualitatea efectuarii unei discectomii clasice.

Avand la baza o rata de succes tot mai crescuta, riscuri mici, costuri reduse pentru pacient si posibilitatea recuperarii rapide, nucleoplastia este cu siguranta o procedura moderna, tot mai solicitata in tratamentul herniei de disc.

Spitalul Sf. Constantin din Brasov prin centrul sau de neurochirurgie condus de domnul doctor Mihail Dancescu reprezinta o optiune pentru pacientii care au nevoie de consultatii de specialitate, diagnostic profesionist si tratament pentru afectiunile degenerative ale coloanei vertebrale, printre care si hernia de disc.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri