Dintre toate procedurile chirurgicale, rinoplastia este cea mai veche, ea fiind practicata in Egiptul Antic, ca modalitate de reparare si remodelare a nasului, in urma unor fracturi si traumatisme.

Reusita unei astfel de operatii este extrem de importanta. Fiind situat in partea centrala a figurii, o interventie la nivelul nasului produce modificari semnificative ale aspectului facial, vizibile din toate unghiurile si ipostazele. Tocmai din acest motiv, chirurgul care realizeaza rinoplastia trebuie sa aiba o experienta bogata.

"Exista asa numitele "proportii de aur" pe care un chirurg estetician trebuie sa le respecte pentru a obtine un aspect armonios. Totodata, acesta trebuie sa explice pacientilor faptul ca exista anumite repere anatomice, anumite limite ce nu pot fi incalcate, motiv pentru care rezultatul final depinde in mare masura de aspectul initial al nasului", a mai declarat dr. Cristian Nitescu, medic primar chirurgie plastica si doctor in stiinte medicale, Clinica Dr. Cristian Nitescu.

Interventia de rinoplastie se poate realiza din momentul incheierii procesului de crestere, de la aproximativ 18 ani pana pe la 35-37 de ani. Dupa aceasta varsta exista riscul ca vindecarea, in cazul unei fracturari osoase, sa nu se mai realizeze corect. Astfel, corectiile in aceste cazuri, se vor face la nivelul varfului si a structurilor cartilaginoase, incluzand si septul nazal.

Perioada de recuperare dupa rinoplastie este de aproximativ 10 zile, dar acest lucru nu inseamna ca nasul va arata perfect la 2 saptamani postoperator. El va capata un aspect apropiat de cel final, dupa dezumflarea treptata, cam la 3 luni - 6 luni postoperator, in functie de organism, de temperatura ambientala la care se expune pacientul, de grosimea pielii si de alti factori, urmand ca la cca un an dupa interventie, procesul de vindecare interna sa se finalizeze si nasul sa aiba forma finala.

Rinoplastia nu este dureroasa, nasul operat nu doare. Poate sa apara insa o senzatie de disconfort, zona nazala si cea perinazala/perioculara fiind umflate, imediat postoperator. Cicatricile de la nivelul nasului devin practic invizibile dupa cateva saptamani de la operatie.

Rezultatul ideal al unei rinoplastii este acela de a modifica sau de a corecta imperfectiunile fara ca acest lucru sa fie sesizabil celor din jur. O interventie reusita este cea care creeaza o imagine frumoasa, in concordanta cu trasaturile individului, rezultatul fiind un nas cat mai natural, care sa nu aiba aspectul de "operat".

Pentru mai multe informatii despre rinoplastie, cat si despre serviciile oferite de Clinica dr. Cristian Nitescu, va invitam sa accesati site-ul: www.drNitescu.ro.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri