Raceala si gripa afecteaza 75% dintre persoane, mai ales in sezonul de toamna-iarna (octombrie – februarie). Raceala este o infectie virala la nivelul tractului respirator superior. Spre deosebire de raceala, gripa este tot o afectiune virala a tractului respirator, dar cu o severitate mai mare,

Nu exista vaccin sau leac pentru o raceala comuna, insa exista cateva optiuni de tratament non-farmacologic, precum: odihna, consum crescut de lichide calde (nu fierbinti), vitamina C, inhalatii cu aburi, gargara cu apa calda cu sare, dar si medicamente eliberate fara reteta pentru ameliorarea simptomelor racelii. In cazul gripei, pe langa tratamentul simptomatic si igieno-dietetic (ca la raceala) se recomanda imunizarea activa prin vaccinare antigripala. Administrarea de antibiotice se face doar in caz de suprainfectie bacteriana.

! Acest material a fost realizat cu sprijinul doamnelor Dr. Simona Jurca, Medic Specialist Medicina de Familie si Dr. Cristina Vasilescu, Medic Primar Medicina de Familie.

Coldrex MaxGrip Lemon, pulbere orala contine si 1000 mg paracetamol, concentratia maxima de paracetamol admisa fara prescriptie medicala.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate Alimentația și somnul sunt aspectele cu cel mai mare impact asupra calității vieții românilor, conform celui mai recent studiu CIPRA Asprele legi ale Educației. Elevii nu mai au voie cu telefoane mobile la ore şi să fumeze la şcoală

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri