Raceala si gripa afecteaza 75% dintre persoane, mai ales in sezonul de toamna-iarna (octombrie – februarie). Raceala este o infectie virala la nivelul tractului respirator superior. Spre deosebire de raceala, gripa este tot o afectiune virala a tractului respirator, dar cu o severitate mai mare,

Comunicat de presa

Rezultatele unui studiu recent realizat in Marea Britanie pe un esantion reprezentativ de 12.647 adulti cu varste de peste 18 ani, dintre care 1.183 de persoane care au suferit de raceala si gripa, arata ca 70% dintre persoanele intervievate (73% femei si 66% barbati) resimt efectele racelii sau gripei atat la nivelul corpului, cat si al mintii.

Mai mult, aproape 47% dintre acestia si-au incetinit ritmul activitatii (acasa sau la birou) din cauza efectelor racelii si gripei. Acelasi studiu arata si ca mentinerea nivelului de energie este important pentru 56% din respondenti (57% barbati, 54% femei).

Raceala si gripa afecteaza 75% dintre persoane, mai ales in sezonul de toamna-iarna (octombrie – februarie).

CU “MINTEA LIMPEDE” CHIAR SI CAND SUNTEM RACITI SAU GRIPATI

RACEALA este o infectie virala la nivelul tractului respirator superior care se manifesta prin: nas infundat sau nas curgator, dureri de gat, raguseala, stranut, tuse, dar si dureri de cap si o stare generala de rau. Simptomele se manifesta, in mod normal, timp de aproximativ o saptamana. Adultii racesc, in medie, cam de 2-4 ori pe an, in timp ce copiii, de 6-8 ori, in functie de varsta si de gradul de expunere. Viroza respiratorie se transmite fie prin inhalarea picaturilor infectate cu virusi suspendate in aer, fie prin contactul secretiilor respiratorii cu pielea sau obiectele inconjuratoare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Asprele legi ale Educației. Elevii nu mai au voie cu telefoane mobile la ore şi să fumeze la şcoală Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale

Spre deosebire de raceala, GRIPA este tot o afectiune virala a tractului respirator, dar cu o severitate mai mare, cu debut brusc cu febra (39°C), frisoane, dureri musculare, dureri de cap intense, oboseala, tuse persistenta si uscata, congestie nazala, apetit diminuat, chiar greata si varsaturi.

Desi simptomele sunt asemanatoare, gripa este o boala mai grava comparativ cu raceala, de aceea pe langa tratamentul simptomatic si igieno-dietetic se recomanda pentru preventie vaccinarea anuala cu vaccin antigripal (deoarece apar tulpini noi de virus gripal in fiecare an). Pot exista de asemenea si complicatii cu infectii bacteriene, caz in care este necesar si tratament cu antibiotice.

In functie de imunitatea deja existenta impotriva unui virus al racelii, 20-70% dintre membrii familiei vor fi infectati la cateva zile dupa patrunderea rhinovirusului in casa. Aproape 95% din persoanele expuse unui virus de raceala sunt infectate, chiar daca simptomele se manifesta numai in cazul a 75% dintre acestea. In interval de 8-72 de ore, virusul racelii patrunde in nas si isi fac aparitia simptomele racelii.

Alimentația copiilor, ca un parc de distracții – sfaturile prof. univ. Răzvan Cherecheș A contat cine a zbierat mai tare Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut

Foto homepage: Raceala via Shutterstock

Foto int: Gripa via Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri