21 Noiembrie 2013 publicat în Sanatate 30 share-uri

Cercetarile au aratat ca somnul insuficient din timpul saptamanii este corelat cu probleme de atentie in timpul orelor, lipsa energiei si stari usor depresive.

Din perspectiva acestor cercetari, editia a III- a a miscarii nationale „Si eu Traiesc sanatos! - SETS” initiata de Fundatia PRAIS va cuprinde un nou capitol legat de importanta somnului.

Iata 3 sfaturi utile care va vor ajuta la formarea unui program sanatos de odihna:

1. Relaxati-va mintea!

Un simplu exercitiu de respiratie poate ajuta. Respirati adanc, pe nas timp de trei secunde, apoi expirati timp de alte trei secunde. Faceti o pauza scurta inainte de a respira din nou. Repetati timp de cinci-zece minute in fiecare seara. Unele persoane apeleaza la solutii precum uleiul de lavanda, valeriana sau alte ierburi care ii ajuta sa adoarma.

2. Exercitii fizice regulate

Exercitiile fizice regulate sunt o modalitate foarte buna de a va imbunatati somnul. Atentie! Nu inainte de culcare, intrucat stimuland creierul, va impiedica sa va relaxati rapid.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Caria dentară – ce este și cum se tratează Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

3. Creati-va un mediu propice somnului!

Dormitorul trebuie sa fie un spatiu pentru somn. Evitati sa il transformati intr-un centru de divertisment cu televizor, calculator și sistem stereo care va pot distrage mintea de la relaxarea necesara inainte de somn.

4. Atentie la ceea ce mancati!

O masa copioasa, cu putin inainte de ora de culcare va interfera cu somnul.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri