Obezitatea afecteaza viata sexuala a barbatilor! Doamnelor, aflati de ce!

12:11, 19 Noiembrie 2013 publicat în Sanatate8 share-uri

Studiile arata ca impotenta apare adesea ca urmare a obezitatii. Obezitatea are un efect considerabil asupra performantei sexuale a barbatilor, fiind responsabila de scaderea nivelului de testosteron din sange si de aparitia hipertensiunii, cu efecte negative asupra circulatiei sangvine din organele genitale.

Comunicat de presa

Impotenta, numita si disfunctie erectila, reprezinta imposibilitatea de a ajunge la si a mentine o erectie satisfacatoare pentru contactul sexual. Studiile arata ca aceasta afectiune apare adesea ca urmare a obezitatii, care are un efect considerabil asupra performantei sexuale a barbatilor, fiind responsabila de scaderea nivelului de testosteron din sange si de aparitia hipertensiunii, cu efecte negative asupra circulatiei sangvine din organele genitale.

Citeste si:
Căderea părului după Covid. Există un tratament cu adevărat eficient!
Căderea părului după Covid....

De asemenea, s-a observat ca in cazul barbatilor obezi mai tineri de 55 ani, aparitia disfunctiilor erectile a fost de patru ori mai mare decat in cazul celor care aveau o greutate normala, iar adolescentii care sufera de obezitate in perioada 14 20 de ani au cu 50% mai redus nivelul de testosteron decat ceilalti baieti de varsta lor. Prin urmare, ei vor fi predispusi impotentei si infertilitatii chiar si atunci cand vor ajunge la maturitate.

Obezitatea afecteaza viata sexuala! Afla cum se poate trata!

Impotenta, numita si disfunctie erectila, reprezinta imposibilitatea de a ajunge la si a mentine o erectie satisfacatoare pentru contactul sexual. Studiile arata ca aceasta afectiune apare adesea ca urmare a obezitatii, care are un efect considerabil asupra performantei sexuale a barbatilor, fiind responsabila de scaderea nivelului de testosteron din sange si de aparitia hipertensiunii, cu efecte negative asupra circulatiei sangvine din organele genitale. De asemenea, s-a observat ca in cazul barbatilor obezi mai tineri de 55 ani, aparitia disfunctiilor erectile a fost de patru ori mai mare decat in cazul celor care aveau o greutate normala, iar adolescentii care sufera de obezitate in perioada 14 20 de ani au cu 50% mai redus nivelul de testosteron decat ceilalti baieti de varsta lor. Prin urmare, ei vor fi predispusi impotentei si infertilitatii chiar Impotenta.jpgsi atunci cand vor ajunge la maturitate.

Citeste si:
Sarcina la 20 de ani versus sarcina la 30 de ani
Sarcina la 20 de ani versus...

Disfunctia erectila prezenta la mai putin de 20% din numarul contactelor sexuale nu intra in aria patologiei actului sexual, insa atunci cand proportia contactelor sexuale nereusite depaseste 50%, putem vorbi despre un efect advers secundar al obezitatii.

Impotenta este diferita de alte dificultati care impiedica contactul sexual, cum ar fi lipsa dorintei sexuale, probleme cu ejacularea sau cu orgasmul, apreciindu-se ca aproximativ 5% dintre barbatii cu varsta de 40 de ani si intre 15% - 25% din barbatii cu varsta de 65 de ani resimt efectele disfunctiei erectile pe termen lung.

Foto homepage: Barbat obez via Shutterstock


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri