7 Noiembrie 2013 publicat în Sanatate 13 share-uri

Instalarea pubertatii poate fi un factor de risc pentru aparitia sau accentuarea obezitatii, in special riscul crescand la copii care au rude de gradul 1 si/sau 2 cu obezitate.

Reguli medicale pentru o alimentatie sanatoasa

Dr. Andreea Oprescu, medic specialist in Nutritie, Diabet zaharat si boli metabolice la Ponderas, ne aminteste ca “alimentatia copiilor si adolescentilor trebuie sa fie cat mai sanatoasa si echilibrata pentru a asigura o crestere si dezvoltare cat mai armonioasa. Cateva reguli de care trebuie sa tineti cont:

- Obisnuiti-va sa luati mesele in familie. Va vor ajuta sa mentineti un program stabil al meselor zilnice
sunt recomandate alimente cat mai sarace in grasimi procesate, astel va fi incurajat aportul de proteine cu valoare nutritiva inalta (oua, lactate, carnea slaba, pestele)

- Consumati fructe si legume proaspete

-Evitati dulciurile concentrate. Le puteti inlocui cu cele facute in casa (tarte cu fructe etc)

- Evitati gustarile dintre mese bogate in grasimi ( cele de tip fast- food sau bauturile carbogazoase) nu uitati de miscare (mersul pe jos, orele de educatie fizica din cadrul orarului scolar)

- Limitati pe cat posibil orele petrecute in fata televizorului sau al calculatorului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Stiluri parentale – tipuri, caracteristici si recomandari 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cele mai încurajatoare citate despre succes

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri