10 Septembrie 2013 publicat în Sanatate 3 share-uri

Petreci multe ore stand in picioare? Alergi toata ziua incaltata in pantofi cu toc si picioarele tale nu mai fac fata? Iata cum poti scapa de problemele de acest gen in cel mai scurt timp!

De asemenea, extrem de important pentru sanatatea picioarelor tale este sa faci exercitii fizice in mod regulat, acestea ajutand la imbunatatirea circulatiei sanguina. Alimentatia trebuie si ea sa fie bogata in antioxidanti care protejeaza stratul de colagen din peretii vaselor de sange, dar si in fibre care previn aparitia venelor varicoase.

2. Exercitii fizice moderate

Pentru prevenirea varicelor importanta este activitatea fizica si combaterea sedentarismului, masuri ce contribuie la imbunatatirea circulatiei in vasele picioarelor. Mersul pe jos si alergatul pot reduce substantial riscul de a capata varice. Se mai recomanda evitarea statului prelungit in picioare, controlul greutatii, evitarea unor articole de imbracaminte foarte stranse. Dupa o perioada prelungita de stat in picioare, relaxati-va o jumatate de ora, avand picioarele mai ridicate (deasupra nivelului cordului). Dupa perioade mai lungi de stat pe scaun este bine sa va ridicati si sa va miscati putin sau sa va deplasati pe disctante scurte la fiecare jumatate de ora. (Healthy.ro)

3. Evitarea fumatului


4. Evitarea contraceptivelor orale

5. Dieta este foarte importanta in preventia varicelor. Consumati alimente bogate in fibre precum fructe si legume, cereale intregrale si evitati consumul exagerat de sare. O concentratie prea mare de sare favorizeaza retentia de apa si cresterea presiunii venoase.

Foto homepage si int 1: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri