10 Septembrie 2013 publicat în Sanatate 3 share-uri

Petreci multe ore stand in picioare? Alergi toata ziua incaltata in pantofi cu toc si picioarele tale nu mai fac fata? Iata cum poti scapa de problemele de acest gen in cel mai scurt timp!
Picioarele umflate, un simptom nesuferit care afecteaza pe mai toata lumea, pot fi un semn ale unei circulatii defectoase in zona membrelor inferioare. Daca te numeri printre “norocoase”, atunci iti recomandam sa citesti randurile de mai jos:

Cauzele picioarelor umflate (Sursa: Healthy.ro):

• Statul prelungit in picioare – impiedica curgerea sangelui catre inima si favorizeaza stagnarea sa in venele picioarelor;
Tipul constitutional - obezitatea este un factor de risc important;
Lipsa de activitate fizica;
Alimentatia saraca in vitamine – afecteaza troficitatea venelor si produce modificari in peretii acestor vase, care isi pierd elasticitatea si rezistenta;
Tulburari endocrine – acestea survin mai frecvent la pubertate, in timpul sarcinii si la menopauza. Anticonceptionalele orale sau alte medicamente ce contin estrogeni si progesteron cresc riscul de a dezvolta varice sau venectazii;
Sarcina – uterul voluminos comprima venele din abdomen si in acest fel ingreuneaza intoarcerea sangelui catre inima si contribuie la stagnarea lui in membrele inferioare; de obicei aceste varice dispar in mai putin de trei luni dupa nastere;
Cauze genetice – lipsa sau insuficienta valvelor din interiorul venelor de la picioare.
Istoricul familial – daca ai avut in familie cazuri de varice ai un risc mai mare de a dezvolta si tu aceasta afectiune.

Ce e de facut?

1. Gelurile cu heparina

Ai incercat toate remediile naturiste pentru picioarele umflate insa nimic nu pare sa dea roade? Un gel cu o concentratie ridicata de heparina iti va ameliora durerile, relaxandu-ti picioarele.

Heparina este o substanta activa cu efect anticoagulant si cu rol anti-inflamator, care imbunatateste microcirculatia, scapandu-te de picioarele umflate si de dureri.

Pentru a beneficia in totalitate de efectul heparinei, fa-ti o baie fierbinte si maseaza apoi picioarele cu un gel cu o concentratie ridicata de heparina. Vei observa imediat diferenta!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri