20 Iunie 2013 publicat în Sanatate 17 share-uri

'Daca in timpul iernii ne intereseaza alimentele calde si fierbinti, care ne pot asigura o compensatie pentru frigul de afara, vara se impune consumul de alimente reci, eventual neutre'.

Medicina traditionala chineza recomanda o serie de trucuri menite sa invinga efectele devastatoare ale caniculei.

Traditia milenara chineza are o serie de reguli care sunt perfect valabile si in zilele noastre si care se axeaza, in special, pe continutul energetic al alimentelor. „Exista cinci astfel de energii: calda, fierbinte, neutra, racoroasa si rece.

Daca in timpul iernii ne intereseaza alimentele calde si fierbinti, care ne pot asigura o compensatie pentru frigul de afara, vara se impune consumul de alimente reci, eventual neutre”, explica Adrian Florea, specialist in medicina traditionala chineza.

Alimente-aliat

In zilele toride, ar fi ideal sa bem ceai negru chinezesc, fierbinte si sa evitam sucurile carbogazoase reci.

„Cele mai indicate sunt fructele proaspete precum mere, grepfrut, mandarine, mango, smochine japoneze, pere, capsuni si pepene rosu si galben sau sucurile naturale de fructe. In plus, albusul de ou, branza de soia, dovleceii, ciupercile champignon, castravetii, vinetele, salata verde, menta, rosiile si taratele de grau sunt alimente reci, explica specialistul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Foto Beautiful Asian Woman and Drinking Water by Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri