Echipa Bioderma Romania participa la programul de voluntariat pentru construcția Casei Mihail, centru pilot de incluziune sociala pentru 6 persoane cu dizabilitați mintale, in Novaci, Judetul Giurgiu.

Comunicat de presa

Echipa Bioderma Romania va ajuta Habitat for Humanity Romania la constructia Casei Mihail – centru pilot de incluziune sociala pentru 6 persoane cu dizabilitati mintale, in Novaci, judetul Giurgiu. Casa va fi complet accesibilizata si adaptata oricarei situații care poate aparea la un moment dat in starea de sanatate a oricarei persoane.

Prin participarea voluntara la acest proiect, Bioderma Romania doreste sa contribuie la dezvoltarea centrului pilot de incluziune sociala si spera ca acesta sa fie primul din multe centre asemanatoare, ce vin in sprijinul persoanelor cu nevoi speciale din comunitatea noastra.

„Persoanele cu dizabilitați mintale nu au ales sa fie asa. Este important ca noi toți sa ii ajutam, cu ce si cu cat putem, pe acesti oameni. Sunt parte din comunitate si doar cu ajutorul nostru, al tuturor, se vor integra mai usor si vor putea avea o viața normala.”a declarat Roxana Stefan, Business Unit Manager, Bioderma Romania.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume Cele mai încurajatoare citate despre succes ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad

Proiectul promoveaza o alta abordare a dizabilitatii, aceea a normalizarii si a potentialului de transformare al oamenilor care vor locui in Casa Mihail. Casa ofera un cadru necesar dezvoltarii abilitaților de viața independenta.

Scopul proiectului Casa Mihail este de a dezvolta si promova un model de incluziune si valorizare sociala cu o contributie importanta in dezinstitutionalizarea persoanelor cu dizabilitați mintale. Casa Mihail va fi pentru viitorii locatari un adevarat camin, in care ei isi vor dezvolta potentialul, isi vor recapata demnitatea si vor fi pusi in valoare, oferindu-le sansa de a se integra in comunitate”, spune Elena Serban, Manager General Habitat for Humanity Romania.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri