22 Martie 2013 publicat în Sanatate 55 share-uri

Primavara este momentul ideal pentru a incepe o cura de detoxifiere a organismului. Vremea mai calda ne inzestreaza cu noi energii, iar apropierea zilelor de vara ne indeamna sa fim din nou in forma maxima.

Printre cele mai bune fructe si legume pe care le putem amesteca in mod creativ spre a obtine cele mai delicioase smoothie-uri se numara:

  • morcovii;
  • merele;
  • sfecla;
  • ananasul;
  • spanacul;
  • napul;
  • varza;
  • vegetalele cu frunze verzi;
  • dovleceii;
  • capsunele;
  • telina;
  • semintele puse la germinat.

Ideal ar fi ca toate legumele si fructele pe care le folosim in timpul dietei sa fie autohtone si/sau de origine organica, spre a putea profita din plin de nutrientii si enzimele naturale pe care acestea le contin. In plus, este contraindicat consumul oricarui tip de alimente solide pe timpul acestei diete de detoxifiere.

Alimentatia post-dieta

La sfarsitul curei de detoxifiere cu sucuri naturale se vor reintroduce treptat alimentele solide in alimentatie, incepand cu consumul a 1-2 fructe pe langa smoothie-uri. In urmatoarea zi se pot consuma legume sau orez fierte si salata. Ulterior se pot reintroduce in alimentatie iaurtul si ouale, iar in cele din urma carnea de pui sau de peste (dupa aproximativ o saptamana de la finalizarea dietei propriu-zise).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Atentionari speciale

Datorita faptului ca aceste diete au ca scop purificarea organismului de toxine, acumulate in numar mare din mediul inconjurator sau prin consumul de alimente nesanatoase, ele pot fi insotite pe moment de diverse efecte mai putin placute ale procesului de detoxifiere. Printre acestea se numara durerile de cap, ametelile, starile de lesin, greata, diareea sau tensiunea scazuta.

De aceea, este contraindicata urmarea acestui tip de diete detoxifiante daca avem vreo problema de sanatate (daca suferim de anemie, hipotensiune, diverse probleme cardiovasculare etc.) si daca nu am cerut in prealabil sfatul unui medic. De asemenea, este indicat ca pe durata urmarii acestor diete sa fim cat mai linistite si relaxate, evitand orice tip de activitate fizica sau psihica solicitanta.

Andreea Peticaru

Foto@Shutterstock.com

6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut

Foto front si main@Shutterstock.com

Iti recomandam sa citesti si:

CEAIUL ALB, cel mai bun aliat in DETOXIFIERE si SLABIRE

Elixirele sanatatii: 7 sucuri naturale cu proprietati tamaduitoare

Dieta macrobiotica - dieta care slabeste si elimina toxinele din organism

12 Plante cu proprietati purificatoare

4 sucuri naturale care iti vor intari sistemul imunitar

Urzica: 13 Beneficii extraordinare pentru sanatate


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri