21 Martie 2013 publicat în Sanatate 99 share-uri

Covrigeii, pufuletii, cerealele si snacksurile nu sunt alimente pe care sa le dati copiilor si nu este indicat nici ca adultii sa abuzeze de ele. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi spune ca profilul nutritional este extrem de dezechilibrat, cu un mare exces de glucide.

Unele dintre aceste alimente contin zahar si nu sunt preparate din faina integrala. In plus, majoritatea au un aport mare de sare ce suprasolicita rinichii.

Pufuletii sunt obtinuti din malai grisat prin expandare. Prin acest proces are loc susceptibilizarea amidonului, care devine astfel foarte usor asimilabil.

Din lista de ingrediente reiese ca al doilea ca pondere este sarea, al carei consum trebuie limitat. Pufuletii contin un colorant artificial azoic galben tartrazina care poate provoca alergii persoanelor sensibile la aspirina sau astmaticilor.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Foto homepage: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri