Elixirele sanatatii: 7 sucuri naturale cu proprietati tamaduitoare

12:03, 14 Martie 2013 publicat în Tratamente naturiste167 share-uri

Sucurile naturale au multiple beneficii asupra sanatatii, imbunatatesc metabolismul si au proprietati deosebite de vindecare si regenerare a celulelor.

7 Sucuri naturale si beneficiile lor

1 Suc de portocale

Sucul de portocale are un continut ridicat de vitamina C si acid folic, vitamina A, vitamine din complexul B (B2, B3, B5, B6), vitamina E, antioxidantii luteina si zeaxantina, minerale: potasiu, calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, zinc.

Sucul de portocale scade colesterolul, imbunatateste digestia, combate constipatia, imbunatateste tensiunea arteriala, stimuleaza sistemul imunitar.

Citeste si:
5 Superalimente pe care să le consumi în sezonul rece
5 Superalimente pe care să le...

Se poate combina cu suc de grepfruit sau lamaie.

2 Suc de morcovi

Sucul de morcovi este indicat in bolile canceroase, bolile de ochi, hipertensiune, ateroscleroza, infectii, hipercolesterolemie, adenom de prostata, constipatie si boli digestive, anemie.

Citeste si:
5 Suplimente DETOX pentru întreg organismul
5 Suplimente DETOX pentru...

Morcovul este bogat in beta-caroten, contine vitamine B, C, D, E, K, un procent insemnat de fibre si saruri minerale (brom, calciu, cupru, fosfor, magneziu, mangan, potasiu).

Sucul de morcov se poate combina cu suc de telina/sfecla rosie.

3 Suc de papadie

Sucul de papadie este detoxifiantul ideal pentru ficat si rinichi, ajuta la scaderea colesterolului si a glicemiei, favorizeaza digestia si functia biliara, are proprietati diuretice si laxative.

Sucul de papadie se recomanda indeosebi pentru toate bolile de ficat (hepatitele virale) si pentru detoxifierea naturala a intregului organism. Se consuma cate un pahar dimineata, pe stomacul gol.

Sucul de papadie are proprietatea de a creste imunitatea, mai ales in combinatie cu sucul din frunze de patrunjel.

Intr-un blender se pune o mana de frunze proaspete de papadie (si patrunjel), maruntite, dupa care se adauga trei sferturi de pahar de apa. Se mixeaza 2-3 minute, apoi se lasa inca un sfert de ora, dupa care se strecoara si se bea.

sursa foto:sxc.hu


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri