Dieta macrobiotica - dieta care slabeste si elimina toxinele din organism

12:03, 4 Martie 2013 publicat în Sanatate69 share-uri

Mai mult un stil de viata sanatos decat o simpla dieta, alimentatia macrobiotica se bazeaza pe principiul eliminarii toxinelor din organism, favorizand alimentele autohtone si neprocesate in detrimentul celor pe care le gasim in mod obisnuit in comert.

Dieta macrobiotica: istoric

Dieta macrobiotica a fost creata in anii ’20 de catre filozoful japonez George Oshawa. El a incurajat reintoarcerea la principiile unei alimentatii simple si echilibrate, cu efect terapeutic asupra intregului sistem trup-minte-spirit.

Dieta Oshawa era foarte restrictiva in viziunea creatorului sau, ajungand in ultima instanta sa se compuna numai din consumul de apa si orez brun. De-a lungului timpului, urmasii lui George Oshawa i-au adus imbunatatiri, pastrandu-i insa echilibrul intre pricipiile alimentare yin (rece, dulce si neutru) si yang (sarat, cald si iute).

Citeste si:
Cofetăria pentru produse fără gluten L’Amande are în plan pentru...
Cofetăria pentru produse fără...

De asemenea, dieta macrobiotica a fost adaptata la stilul de viata occidental, pentru care efectele detoxifiante si terapeutice sunt mai importante decat respectarea filozofiei orientale care sta la baza ei.

Dieta macrobiotica: principii alimentare

Din punct de vedere nutritional, accentul este pus pe consumul de proteine si carbohidrati complecsi de origine vegetala (obtinute in principal din cerealele integrale si soia), precum si pe consumul de fibre obtinute din vegetale - crude sau cat mai putin preparate termic.

Citeste si:
Campanie pentru depistarea precoce a cancerului bronhopulmonar: 50...
Campanie pentru depistarea...

De cateva ori pe saptamana se poate consuma si carne de peste sau fructe de mare, avand grija sa le asezonam cu hrean (sau Wasabi), cu mustar ori ghimbir, spre a le inlatura efectele potential nocive.

Foto@Shutterstock.com


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri