25 Ianuarie 2013 publicat în Sanatate 53 share-uri

Pe langa felurile de mancare traditionale, in Romania, cartofii prajiti sunt de asemenea, foarte populari. Printre romani, combinatia cartofi prajiti si friptura, desi nerecomandata de medici si nutritionisti, este considerata a fi o delicatesa. Suntem oare constienti cat de mult rau ne facem consumand foarte des cartofii prajiti?

2. Cartofii prajiti pot fi preparati in grasimi daunatoare pentru organism

Cartofii prajiti, mai ales cei de la fast-food, pot fi preparati in grasimi daunatoare pentru organism.
Este vorba despre grasimile trans. Acestea pot cauza boli grave cum ar fi bolile de inima. Grasimile trans deriva din grasimile nesaturate pe care le regasim in margarina, de exemplu.

Evitati alimentele care contin sintagma "partial hidrogenat" pe ambalaj. Aceste grasimi raman in corp pentru mai multa vreme, afectand peretii vaselor in care se depun si ducand la ateroscleroza. In timp, vasele se pot leza, iar trombocitele din sange se "lipesc" de peretii vaselor de sange, formand mici cheaguri si provocand mai tarziu accidente vasculare si infarcte.

3. Cartofii parjiti contin un nivel crescut de Acrilamida

Acrilamida este o substanta ce poate determina aparitia cancerului, dupa cum au aratat mai multe studii. Acrelamida este o substanta care se formeaza atunci cand preparm hrana bogata in carbohidrati prin prajire, la rotisor, la gril sau la cuptor. Aceasta substanta se regaseste si in alte alimente cum ar fi painea, chipsurile.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Studii recente arata ca Acrilamida este o substanta cancerigena.

Bonus: Ganditi-va la cantitea enorma de calorii pe care o contine o portie de cartofi prajiti. 170 de grame de cartofi prajiti contine cam 550 de calorii si 259 de grame de grasimi. Ca adulti avem nevoie doar de aproximativ 65 de grame de grasime pe zi. Daca mai adaugi si un burger sau un hot -dog, numarul caloriilor pe care le ingurcitezi sare de 1500. Adica, la o singura masa consumi atatea calorii cate ar trebui sa consumi intr-o zi.

Toate aceste cercetari deonstreaza ca placerea noastra de a consuma cartofi prajiti nu este una tocmai nevinovata, ca nu este cea mai buna optiune alimentara si ca ar trebui sa consumama cartofi prajiti mult mai rar, nu neaparat sa ii eliminam total din hrana noastra. Este important sa avem o alimentatie variata si compusa din alimente nedaunatoare ne sugereaza nutritionistii.

Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

In locul cartofilor prajiti va recomandam cartofii la cuptor. Un cartof mic, preparat la cuptor in coaja, contine doar 128 de calorii si in acelasi timp este o buna sursa de potasiu si vitamina C. De asemenea este bogat in fibre, asigurandu-ti senzatia de satietate pentru mai mult timp.

Iti mai recomandam si:

O dieta echilibrata: 7 carbohidrati sanatosi

Reteta: Cartofi copti cu usturoi


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri