18 Decembrie 2012 publicat în Sanatate 44 share-uri

Diabetul - o boala de care sufera tot mai multe persoane si fata de care tot mai multe persoane prezinta risc. Expertul nostru va indeamna la cateva masuri sanatoase care amelioreaza aceasta boala, dar au si rolul de a o preveni.

Orice forma de exercitiu este binevenita:

  • activitatea aeroba (mers, banda, alergare) cu intensitate moderata efectuata timp indelungat (minim 20 minute) consuma grasimea de depozit
  • exercitiile de forta pentru masa musculara (anaerobe) cresc consumul de glucoza din muschi si imbunatatesc controlul glicemic.
    Alegerea momentului in care se practica miscarea este foarte importanta:
  • exercitiul fizic facut seara scade productia nocturna de glucoza din ficat si micsoreaza glicemia de dimineata
  • exercitiul facut dupa consumul de alimente reduce hiperglicemia postprandiala.

In concluzie , atat in cazul persoanelor sanatoase, cat si al diabeticilor, activitate fizica regulata este importanta pentru mentinerea greutatii corporale in limite rezonabile, ajuta organismul sa asimileze adecvat glucoza din sange si sa o foloseasca eficient in celule si tesuturi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Imbunatatirea controlului glicemic prin sport la persoanele supraponderale are loc si fara o scadere semnificativa in greutate. Pierderea unui numar modest de kilograme asociata cu activitatea fizica intarzie declansarea diabetului tip 2 la obezi si, de multe ori, ajuta la reglarea glicemiei fara a fi nevoie de medicamente antidiabetice orale.

CIOCOLATA SI DIABETUL

Ciocolata neagra (70% cacao) are indice glicemic mic, creste treptat glicemia si poate fi consumata in cantitati reduse de catre persoanele diabetice. Ciocolata este bogata in polifenoli si magneziu cu actiune antioxidanta si protectoare cardiovasculara, iar untul de cacao creste colesterolul bun (fractia HDL).
Atentie, in anumite produse pentru diabetici zaharul este inlocuit cu fructoza. Siropul de glucoza-fructoza folosit la indulcit creste nivelul trigliceridelor din sange, creste rezistenta la insulina si favorizeaza ingrasarea. Sunt recomandate mai degraba ciocolata neagra si dulciurile clasice in cantitati mici decat folosirea la liber a produselor asa-zis pentru diabetici.

Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri