9 Noiembrie 2012 publicat în Sanatate 50 share-uri

Anotimpul conteaza! Iata 7 alimente pe care trebuie sa le consumam neaparat in aceasta toamna!

Smochine

Majoritatea persoanelor prefera sa consume smochine uscate. Trebuie sa stim totusi ca daca includem in dieta noastra smochine proaspete ne vom intari sistemul imunitar. Ele sunt bogate in mucilagiu si previn problemele de sanatate recurente in octombrie si noiembrie precum streptococul in gat. O portie de smochine contine si calciu (ideal pentru suferinzii de artrita) si fibre (care previn constipatia). Sa le includem deci ca gustare zilnica!

Image © Sxc.hu

Frunze de nap

Frunzele de nap sunt extrem de sanatoase, mai ales in sezonul de toamna. Ele sunt bogate in vitamina K si folati, compusi ce ajuta in procesul de digestie. Frunzele de nap contin si vitamina C care imbunatateste sistemul imunitar al organismului si calciu, benefic pentru oase. Putem consuma frunze de nap in salate.

Anghinare

Anghinarea contine numerosi antioxidanti ce ajuta organismul nostru sa lupte impotriva infectiilor atat de comune in luna noiembrie. De fapt, pulpa de anghinare este bogata intr-un antioxidant ce favorizeaza eliminarea bilei din fiere. Aceasta leguma imbunatateste si functionarea sistemului digestiv. Poate fi consumata in mancare sau ceai.

Varza Kale

Varza Kale este cea mai sanatoasa leguma de toamna si nu ar trebui sa lipseasca din dieta noastra de noiembrie. Ea este bogata in vitamina C si antioxidanti, ajutand organismul sa functioneze mai bine si intarind sistemul imunitar. Varza Kale lupta impotriva infectiilor comune precum raceala si gripa. Sa o includem deci in regimul nostru alimentar!

Image © Sxc.hu

Foto front si main © Sxc.hu

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Lifesyle Feminin.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri