2 Noiembrie 2012 publicat în Sanatate 44 share-uri

Este mai bine sa previi decat sa tratezi... Iata 5 modalitati simple prin care sa ne mentinem inima sanatoasa:

Pentru a avea o inima sanatoasa, ai grija ce mananci!

Exista mancaruri care ne bucura papilele gustative, insa au efecte negative asupra organismului nostru. Si exista mancaruri sanatoase care ne ajuta inima sa functioneze corect si sa pompeze sangele in corpul nostru cu cel mai mic efort. Pentru a fi mai activi si a ne bucura de sanatatea noastra interioara este necesar sa consumam cat mai multe legume si fructe in starea lor naturala (crude) si carne macra, fara grasimi. Ce sa evitam? Bineinteles, mancarea de tip fast-food si produsele conservate ori semi-preparate. Orice sursa de colesterol rau (pentru ca exista si colesterol bun pe care il regasim in grasimea din carnea de peste - Omega) ne va afecta inima!

Image © Sxc.hu

Pentru a avea o inima sanatoasa, evita sa te mai stresezi atat de mult.

Stresul ne obliga organismul sa produca in exces doi hormoni precum epinefrina si cortizonul. Acesti hormoni afecteaza negativ inima si vasele de sange si ne pot distruge starea de sanatate, mai ales daca stresul face parte din stilul nostru de viata zilnic. Asadar, pentru a avea o inima sanatoasa este ideal sa gasim echilibrul dintre viata personala si cariera, sa ne relaxam psihic si sa descoperim ce inseamna cu adevarat pacea interioara. Un stil de viata sanatos nu inseamna doar miscare si o nutritie echilibrata, ci si o stare psihica de bine.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Pentru a avea o inima sanatoasa, exprima-ti emotiile, nu le tine in tine.

Atunci cand ne obligam propria persoana sa se inchida in sine, sa iti tina emotiile si sentimentele inauntru, nu facem altceva decat sa punem presiune asupra sistemului nostru nervos si asupra inimii. Nu doar emotiile negative neimpartasite ne fac rau, ci si cele pozitive. Astfel, pentru a avea o inima sanatoasa, este ideal sa gasim o cale prin care sa ne exprimam liber emotiile, sa ne eliberam de ele (intr-un mod civilizat, desigur).

Image © Sxc.hu

Foto front si main: Sxc.hu

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Lifesyle Feminin.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri