24 Octombrie 2012 publicat în Sanatate 358 share-uri

Orzul verde contine de peste 250 ori mai multa vitamina A decat salata verde, de peste 25 ori mai mult potasiu decat bananele, de peste 11 ori mai mult calciu decat laptele, de peste 7 ori mai multa vitamina C decat portocalele.
Mihaela Murgu este un talentat instructor de fitness si aerobic, fiind recunoscuta si in planul dansului. Mihaela a inceput cariera de fitness inca din 1997, iar de la 4 ani a inceput sa studieze baletul clasic si modern.

In prezent Mihaela Murgu lucreaza ca instructor la Body Shape by Mihaela Murgu, oferind totodata si sfaturi in domeniul nutritiei. Pe Mihaela o puteti gasi la sala, dar activeaza si ca antrenor personal - www.homeaerobic.com.

Mihaela Murgu - Fitness si Nutritie - Expert Garbo

www.homeaerobic.com

ORZUL VERDE

Orzul verde (Hordeum vulgare), ca planta cu efecte remarcabile asupra organismului, a fost folosit in medicina traditionala a mai multor popoare din Europa si Asia indepartata, inca din antichitate.

In urma studierii continutului de principii active, in diferite faze de crestere ale plantelor de orz, s-a putut constata faptul ca planta contine cele mai bune resurse nutritive necesare organismului uman atunci cand atinge inaltimea de 20-30 cm. In acest stadiu, frunzele de orz contin vitaminele din grupul B (B1, B2, B5, B6, B12), acid nicotinic, vitamina E, vitamina C si o mare cantitate de fier, calciu, mangan, magneziu, molibden, zinc, cupru, bioflavonoide, polizaharide, polipeptide si clorofila.
Aceasta compozitie biochimica a plantei verzi ii confera un efect curativ remarcabil mai ales prin actiunea de incetinire a procesului de imbatranire celulara, stimularea proceselor de refacere si obstructionarea proliferarii celulelor maligne, prin mecanisme inca neelucidate.

Orzul verde contine substante terapeutice

Comparativ cu alte plante – care la randul lor sunt “campioni” in continutul de substante cu rol terapeutic – orzul verde contine:

  • de peste 250 ori mai multa vitamina A decat laptuca (salata verde),
  • de peste 25 ori mai mult potasiu decat bananele,
  • de peste 11 ori mai mult calciu decat laptele,
  • de peste 7 ori mai multa vitamina C decat portocalele,
  • de peste 10 ori mai multa vitamina B1 decat spanacul,
  • de peste 23 ori mai multa biotina (factor din grupul vitaminelor B) decat laptele,
  • 2000 micrograme SOD (Superoxid distmutaza) activ, la o proportie de doua grame de orz verde sub forma de pudra.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri